+380673870816 +380673870816

У Здолбунові, що на Рівненщині, у храмі замироточили ікона та хрест (ВІДЕО)

Подвійне диво. Ікона та хрест майже одночасно замироточили в храмі міста Здолбунів на Рівненщині. Незвичне явище проявилося на Великдень. 

Ікона Спасителя замироточила на Великдень. На образі отець Віталій помітив невеликі масляні краплі. Спочатку не повірив у диво, бо ікона не старовинна. На неї також не моляться, бо знаходиться у вівтарі, куди обмежений доступ парафіян.

Отець Віталій Петрюк, настоятель Петропавлівського храму УПЦ КП:

- Коли придивився, то помітив краплі невеличкі, які вже на той момент стікали вниз іконою. Це в мене викликало острах і у той же час радість, бо про таке завжди читав, але наочно сам не відчував. 

За кілька днів у Світлий четвер, на Великдень померлих,  замироточив запрестольний хрест. Краплі мира з'явилися у місці, де нога Спасителя пробита цвяхом. Незвичне явище побачити на власні очі змогли лише чоловіки. За церковними канонами, їм можна заходити до вівтаря. Появу мира вважають хорошим знаком. Адже храм всім містечком відбудовують на місці старовинної обителі. 

Леонтій Грисюк, прихожанин:

- Це є підтвердження того, що це місце намоляне. І в цьому воно проявилося, що тут є своя благодать Божа та треба продовжувати цю справу.

Олет Тищенко, парафіянин:

- Це все дуже символічно. Господь змилувався. Оця Божа роса, яка мироточить з ікони «Моління Ісуса про чашу» мабуть дуже символічна. Тільки Боже благословення, інакше розцінювати не можна.

Нині мироточіння припинилося. Тому церква не поспішає офіційно оголошувати незвичне явище знаком Божим. Ікону та хрест на огляд прихожан поки не виставляють. Відбудеться це, коли спеціальна церковна комісія визнає появу мира дивом. Так його назвуть, якщо краплі роси і далі збільшуватимуться.

Схожі статті