+380673870816 +380673870816

У стінах Острозької академії обговорили форми правління в Україні

      Круглий стіл об’єднав фахівців з Національного інституту стратегічних досліджень, Центру політико-правових реформ, представників кафедри політології академії заради спільних висновків щодо встановленої форми правління в нашій державі: де-юре і де-факто. Як стверджують викладачі, для студентів такі зустрічі з фахівцями дають колосальний досвід

     В Україні панує президентсько-парламентська система, проте за словами політологів, будь-якій формі правління притаманна певна модифікація. Вона може змінюватися протягом однієї каденції голови держави чи парламенту. Коли позиція президента слабка – важелі терезів влади перехиляються на бік парламенту і навпаки. Аналізуючи дії чинного Президента України Віктора Януковича, політологи стверджують, що глава держави прагне дещо реформувати форму правління у бік парламенту, що в свою чергу зорганізує нові процеси державотворення.

     Спеціалісти керуючись досвідом Європейських країн, сходяться на думці, що  оптимальному розвитку держави, сприяє парламентсько-президентська форма правління.


110412_Ostrog sferadesigner

Схожі статті