+380673870816 +380673870816

У селищі Зоря почало зникати людське майно, яке вони віддали в оренду (ВІДЕО)

Обдурені та покинуті. У селищі Зоря жителі здали в оренду майно і раптово воно почало зникати. Люди обурені таким зухвальством. В справу втрутився «Народний Контроль».

Жителі селища Зоря розповідають, що місцева агрофірма самовільно привласнює сільськогосподарську техніку, яка належить селянам. Шукати шлях вирішення проблеми надумали гуртом на зборах.

Сергій,  житель селища Зоря:

- Багато в нас є питання щодо майнових і земельних паїв. Питань багато. Відповідей ми ні від кого не чули, ніякої зустрічі не було. 

Сергій,  житель селища Зоря: 

- В нас в колгоспі був такий кран, дуже потужний, один на всю область і виходить, він з перших днів, як ви сюди прийшли, він поїхав в невідомому напрямку.

Прийшов підтримати людей і селищний голова Зорі. 

Михайло Оллійник,  селищний голова Зорі:

- Наша позиція, сільської ради, щоб допомогти, щоб ви могли вирішити перш за все питання і земельні, і так само, що стосується майнових паїв.

Представник  агрофірми, який прийшов до селян, всі звинувачення відкидає. 

Сергій Левчук, представник ТОВ «Агрохолдинг Зоря»:

- ТОВ «Агрохолдинг Зоря» користується земельними паями та майном офіційно, на підставі договорів оренди.

Та насправді все не так, - переконані юристи. Радять селянам шукати правди у суді.  

Ірина Давидюк, юрист «Народного Контролю»:

- За договором оренди передається лише право володіння і користування, право розпорядження залишається за власником, відповідно, перепродавати його, вчиняти інші маніпуляції з ним не можна. Фактично відбувається завдання шкоди, завдання збитків і власник даного майна має право на відшкодування шкоди, тобто подати до суду. 

Цією справою вже зайнялися правоохоронці, щоправда, повідомити про хід слідства ні місцевих жителів,ані журналістів вони не хочуть.  

Сподіваємося, хоч закон про доступ до інформації у податковій міліції, а сам ця служба займається справою,  не надумають порушувати  і дадуть вичерпну відповідь на інформаційний запит, який ми направили.  Команда «Народного Контролю» слідуватиме за перебігом справи і повідомить вас про результати розслідування.

Схожі статті