+380673870816 +380673870816

У селі на Костопільщині виявили випадок захворювання кота на сказ

У селі Постійне Деражненської сільської ради зафіксовано випадок захворювання кота на сказ.

У зв’язку із цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ село Постійне та введені карантинні обмеження, а також, визначено загрозливу зону в яку входять:

  • села Ганнівка, Деражне, Дюксин, Жильжа, Бичаль Деражненської сільської ради;
  • села Корчин, Звіздівка, Ставок, Чудви, Злазне, Базальтове, Вигін Головинської сільської ради;

В рамках прийнятого «Плану комплексних заходів по ліквідації вогнища сказу в с. Постійне, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів та диких тварин.

Рівненське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області звертає особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження невакцинованих котів та собак сказом. У зв’язку з цим, в черговий раз наголошує на необхідності щеплення проти сказу домашніх тварин.

При прояві клінічних ознак захворювання необхідно ізолювати тварину та повідомити спеціаліста ветеринаної медицини для проведення спостереження за нею протягом 14 діб. Також, слід дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим

Схожі статті