+380673870816 +380673870816

У Рівному запрацював пункт безкоштовних щеплень проти грипу для онкохворих

Фото з ФБ сторінки Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб

До Всесвітнього дня боротьби проти раку вакцинація розпочалась у Рівному серед онкохворих людей в Рівненському обласному протипухлинному центрі. Отримати безоплатні щеплення мали змогу пацієнти та працівники медичного закладу.

Нагадаємо, в Рівненській області зареєстровано майже 30 тисяч осіб із онкопатологіями. Кожного року фіксують до 3 тис. нових випадків.

"Пацієнти з онкозахворюваннями перебувають у групі ризику захворювання на грип. Таким людям рекомендовано робити щеплення щорічно протягом епідемічного сезону у разі, якщо немає протипоказань, які визначає лікар. Наразі ми перебуваємо в середині епідемічного сезону на ГРВІ, тому питання вакцинації залишається актуальним. В регіон доставлено вакцину для безоплатних щеплень осіб з груп ризику. Це не лише онкохворі, а й люди старші 60 років, особи з хронічними захворюваннями, вагітні жінки, а також люди з професійної групи ризику, що працюють у великих колективах", — зазначив Роман Сафонов, генеральний директор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Отримати щеплення проти грипу можуть не лише онкохворі, а й працівники медзакладів. Вакцинуватись можна у кабінеті №7 Рівненського обласного протипухлинного центру (поліклініка.)

Схожі статті