+380673870816 +380673870816

У Рівному вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Фото пресслужби міськради Рівного

Сьогодні, 14 грудня, в Україні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З нагоди цього дня ліквідатори аварії, мужні герої отримали подяки та пам'ятні відзнаки.

- Пройшло багато років з дня аварії на Чорнобильській АЕС, за цей час ми вже встигли попрощатися з багатьма тими, хто займалися ліквідацією тих страшних подій. А людство і далі продовжує оговтуватися від трагедії, - говорить заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук. - В сучасному світі подібні трагедії можуть повторитися. Але ми повинні цінувати тих людей, які є сіллю нації та можуть ціною власного життя та здоров'я захищати сотні, тисячі людських життів. Повідомляє пресслужба міської ради Рівного.

Міська влада дякує всім ліквідаторам та запевняє, що місто буде далі підтримувати цих героїчних людей. Про те, що співпраця з владою міста є дійсно конструктивною підтверджує голова ГО "Рівненські ветерани чорнобильці" Микола Гайбонюк.

- День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС важливий для усіх тих, хто живими та здоровими дочекалися цього дня. Це спомин про подвиг тих, хто ціною власного життя рятував інших. Приємно, що керівництво міста опікується ветеранами чорнобильцями. Для нас за честь отримати подяки та відзнаки за виявлений героїзм, відвагу та мужність під час ліквідації аварії, - наголосив Микола Гайбонюк.

Довідка. У Рівненській міській територіальній громаді 3654 постраждалих від аварії на ЧАЕС. Першої групи - 725, другої - 469 та 1129 - третьої групи. А також 1124 дитини, 18 дітей з інвалідністю.

Схожі статті