+380673870816 +380673870816

У Рівному відбулися Всеукраїнські змагання «Діти води - 2017» (ВІДЕО)

Майбутніх чемпіонів треба виховувати з пелюшок. Так вважають учасники чемпіонату з плавання для немовлят. У Рівному вже вдруге відбулися Всеукраїнські змагання під назвою «Діти води - 2017». Маленькі спортсмени, віком від 3 місяців, демонстрували свою вправність у плаванні, аби все по-чесному - за чемпіонатом слідкувало професійне журі. 

Вікторія - одна з наймолодших учасниць змагань, їй 4 з половиною місяці. У такому юному віці, вона не просто освоює плавання, а навчила цьому свою маму.

Ольга, мама:

Мама взагалі не вміла ні пірнати, ні плавати, але мусила навчитися, щоб був приклад від мами, що мама теж щось робить, а не змушує це робити дитину.

Близько 80 учасників, віком від 3 місяців до 1,5 року, змагаються за першість із плавання. У Рівному вже вдруге стартував всеукраїнський чемпіонат для спортсменів-немовлят під назвою  «Діти води - 2017». До змагань батьки і юні плавці поставились  відповідально, ретельно готувалися, кажуть тренери.  Тому, важливий не лише остаточний результат майбутніх чемпіонів, але й користь, яку діти отримують в процесі підготовки.

Юлія Собуцька, інструктор школи раннього плавання:

- Займатися грудничковим плаванням потрібно. Це користь для дитини і для батьків. Це витривалість , це дисципліна, розвиток фізичний, емоційний. Ми вирощуємо майбутніх чемпіонів, науковців - нову націю. І ми починаємо робити це з народження.

Батьків переповнює не лише любов до малечі, але й азарт. Свій рекорд 22-ох секунд під водою встановила Зінаїда та її син Семен.

Зінаїда, мама:

- Най-найбльший наш здобуток  в цьому житті. Він щасливий і мама щаслива. Це найголовніше!

Батьки кажуть, задоволені не лише спортивними результатами своїх чад, але й користю від вправ у воді.

Любов:

- Я почала плавати, щоб зміцнити імунітет і серцево-судинну систему, і, найголовніше, це розвиток мозку. Бо коли дитина затримує повітря, то розвивається, в першу чергу, мозок.

Змагалися  малюки у 5 категоріях, серед яких визначали і улюбленця публіки: заплив на найдовшу дистанцію, найдовше перебування під водою, дует батьків з дитиною і самостійне плавання.  Переможців обирало журі, до складу якого входять провідні чемпіони з плавання.  Організатори ж кажуть, змагання й надалі проводитимуть, як традиційні, а вже наступного року планують запросити учасників з Європи, адже навіть там дивуються методикам і здобуткам наших маленьких спортсменів.

Схожі статті