+380673870816 +380673870816

У Рівному в ОСББ "Дружба" показали як потрібно злагоджено працювати

Успішність ОСББ залежить звісно від його керівника та матеріального достатку мешканців будинку, проте, в першу чергу люди мають самі бути зацікавлені в наведенні ладу в своєму будинку і мати розуміння, що  крім них, ніхто про це не подбає. ОСББ "Дружба" - яскравий тому приклад. 

Дев’ятиповерхівці за адресою Степана Бандери, 60-а вже 40 років.  В 2010 році тут створили ОСББ "Дружба" і впродовж останніх років будинок змінився до невпізнанності. За допомогою муніципальної програми та власних коштів тут зробили капітальний ремонт усіх під’їздів і сміттєзбірників, а також встановили пластикові вікна у під’їздах. Декілька років тому в ОСББ вирішили перейти повністю на автономне опалення. Тут їм також допомогла міська влада, виділивши 300 тисяч гривень, що здешевило для кожної родини встановлення котлів у їх квартирах.

Іван Фатич, голова ОСББ "Дружба":

- Знайшли ми фірму і так поступово ми встановили котли. Своєчасно і нормально. І зараз в нас вже третя зима пройшла з індивідуальним опаленням.

Встигли мешканці навіть замінити ліфт в одному із під’їздів. Також замінили тут і водопровідну трубу у підвалі. Проте, сам підвал нині не належить будинку, його разом з 1 поверхом викупив тамтешній банк і хоча підвалом фінустанова й не користується, проте, і людям віддавати його чи принаймні здати в оренду відмовляється.

Іван Фатич, голова ОСББ "Дружба":

- Вже два роки він мені обіцяв і міському голові, що ми це питання вирішимо і частину підвалу віддамо. Два дні тому нам сказали, що ми вам підвал в оренду не дамо.

Декілька років тому тут державним коштом замінили покрівлю даху, проте, за словами голови ОСББ, цей дах вже сьогодні потрібно перероблювати і швидше за все, тепер за власні гроші.

Іван Фатич, голова ОСББ "Дружба":

- Чи в 2010, чи в 2011 році ще зробили ремонт покрівлі. Але вона дуже погано зроблена. Це робило нам обласне управління. Там, я так думаю, корупція замішана. Але вже час пройшов і воно вже нікому не потрібне, ніхто не хоче цим займатися.

Планують тут з часом зробити і спортмайданчик, де б могли займатися як дорослі, так і діти. Як резюмував голова ОСББ Іван Фатич, зробити зі старої багатоповерхівки зразковий будинок за декілька років цілком реально, головне -  це розуміння людей, що їхні кошти вкладаються у спільний добробут. 

 

Схожі статті