+380673870816 +380673870816

У Рівному стартували професійні змагання майбутніх меліораторів

Студенти з чотирьох країн та нашої держави зібралися у Рівному у стінах Національного університету водного господарства та природокористування аби взяти участь у професійних змаганнях майбутніх меліораторів та Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності "Гідромеліорація". 

П’ятий Міжнародний конкурс професійної майстерності за напрямком "Меліорація і водне господарство" та Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності "Гідромеліорація" зібрали у стінах Національного університету водного господарства та природокористування студентів з багатьох областей України, а також Росії, Білорусі, Узбекистану та Казахстану.

Професійні змагання майбутніх фахівців з цієї галузі проходитимуть у три етапи: перевірка теоретичних знань, перевірка загальних умінь зі спеціальності та науково-дослідницька робота. Крім того, оцінюватимуться як індивідуальні знання та навички, так і командні. За перемогу від кожного вищого навчального закладу змагатиметься команда, в складі якої буде чотири студенти. Ректор Національного університету водного господарства та природокористування Василь Гурин розповів, що подібний захід є не тільки цікавим, а й необхідним для усіх країн-учасниць.

Василь Гурин, ректор НУВГП:

- Гідромеліорація займає провідне значення в забезпеченні сталого розвитку сільського господарства. Без меліорації реалізувати системи на землях вирощення практично неможливо. Це Узбекистан, Казахстан. Це ж відноситься і до нашої держави на півдні України. Щодо систем осушення, то це теж дуже важливо для нашої держави та Білорусі.

Окрім того, цей конкурс об’єднує країни, які є членами Мережі водогосподарських організацій країн Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії. А професори назвали такий захід справжнім святом і для викладачів, і для студентів, адже найцінніше у конкурсі для усіх - колосальний обмін досвідом.

Дмитро Гостіщєв, професор Московського державного університету природоустрою:

- Ми обмінюємося своїми адресами, візитівками, своєю літературою, спілкуємося через Інтернет. Нам цікаво спілкуватися один з одним.

Студентка четвертого курсу НУВГП Олена Гренчишина неабияк сподівається на перемогу. Втім, головне для дівчини участь, адже завдяки конкурсу Олена поповнить і свій багаж знань.

Олена Гренчишина, студентка НУВГП, учасниця конкурсу:

- Розширить мій кругозір. Оціню свої знання. Побачу, якийсь досвід отримаю у майбутньому, тим паче, якщо займатися науковою діяльністю. Це плюс. 

Вже за тиждень стане відомо, хто буде кращим із кращих. А тим часом, окрім самого змагання, для учасників з інших країн та областей України проходитиме більш детальне знайомство з Національним університетом водного господарства та природокористування. Також передбачені екскурсії містом.

Схожі статті