+380673870816 +380673870816

У Рівному прощались із лідером "Правого сектора" Олександром Музичком

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 березня  Олександр Музичко загинув у ході виконання спецоперації підрозділом "Сокіл". Управління МВС оприлюднило  інформацію, що Музичко підстрелив себе сам.  Мовляв, співробітники міліції провели два прицільних постріли по ногах Олександра, який втікав. Згодом під час боротьби пролунав спочатку один, а потім ще два глухих постріли, пістолет виявили під ним. Таку версію УМВС повністю відкидає "Правий сектор". У них свої пояснення. Із Сашком Білим сьогодні прощались не лише рівняни, а й побратими з різних куточків України, скандуючи  гасло - "Герої не вмирають!" 

Йому було 52. Олександр Музичко або ж Сашко Білий став відомий широкому загалу як палкий  націоналіст, координатор "Правого сектора" у Західній Україні. Свого часу він брав участь у Чеченській війні,  також був особистим охоронцем президента Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва.  Згодом ледь не на увесь світ він прославився скандальним відео із візитом до районного прокурора.  

В ніч з 24 на 25 березня  Олександра Музичка  знайшли смертельно пораненим поблизу села Бармаки. Він загинув в ході виконання  операції з його затримання. УМВС оприлюднило версію, що Музичко під час втечі від міліції застрелив себе сам. "Правий сектор"  це спростовує і спецоперацію  називає нічим іншим, як наказом на фізичне  знищення їх побратима.

Роман Коваль, керівник "Правого сектора" на Рівненщині:

- Коли змінилася влада, то  націоналістичні сили вже не вигідні нікому. І ми прекрасно розуміли, що боротьба за українську владу і за зміну буде продовжуватись. А Саша був з тих людей, хто хотів змінити систему влади, тому було віддано наказ на його знищення.

[[YT][1]]

Із Олександром Музичком з’їхались  попрощатись сьогодні  побратими із усіх куточків України. Приїхав навіть лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош. З журналістами спілкуватись він не виявив бажання. А ось рівняни своїми спогадами  та думками сьогодні ділились.

Бліц:

- Я його знала 20 років  з іншої сторони, не такого, якого його зараз показують. Він був дуже простим,  щирим, добрим, просто створював собі такий імідж.

- Це дійсно патріот України, який виступав проти влади, але за народ. Він загинув в ці часи, але влада висновків не робить.

- Не кожна людина стріляє в себе із зв’язаними руками в серце спереду.

- Він для когось є ворогом, а для нас – герой. Людина, яка захищала українців.

Із драмтеатру тіло Олександра Музичка понесли  в Свято-Покровський собор. Рух у місті на цей  час був перекритий. Побратими кажуть, що Олександр Музичко мріяв про перемогу й розквіт України і лише тоді планував одружитися та народити дітей. Проте, ні того, ні іншого йому так і не вдалося дочекатися.

 

Схожі статті