+380673870816 +380673870816

У Рівному презентували проект "Розвиток дошкільної освіти міста Рівне на 2012-2017 роки"

У Рівному в залі засідань міськвиконкому пройшла презентація проекту міської програми "Розвиток дошкільної освіти міста Рівне на 2012-2017 роки ". 

Нині у 34 дошкільних закладах міста виховується тисяча сто тридцять шість дітей. Проте, садочки не повністю забезпечують освітні потреби мешканців міста. Більшість дошкільних закладів потребують капітальних ремонтів та нового науково-методичного забезпечення. У програмі "Розвитку дошкільної освіти на 2012-2017 роки" чиновники планують вирішити ці проблеми. 

Олена Панасенко, начальник відділу дошкільної освіти управління освіти Рівненського міськвиконкому:

- По-перше, потрібно забезпечити конституційні права, державні гарантії дітям на здобуття доступної, якісної дошкільної освіти, а це потребує збереження, розширення мережі дошкільних закладів, збільшення дошкільних груп, оновлення змісту дошкільної освіти і модернізацію матеріально-технічної та навчально-методичної бази.

За словами заступника міського голови Рівного Галини Кульчинської, уся інформація, стосовно реалізації цієї програми, знаходиться на сайті управління освіти і науки. Вона є відкритою і доступною для усіх рівнян. Чиновниця запевнила, що у цьому документі зібраний той максимум, який необхідний для якісної освіти найменших рівнян.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Якщо уважно подивитися на напрямки і на перелік заходів програми, то можна побачити, що вони дуже конкретні. З конкретними датами виконання, з прорахованими цифрами. Це той максимум, який на думку управління освіти, потрібен для того, щоб мешканці обласного центру мали можливість стовідсотково забезпечити своїх дітей, маленьких рівнян, дошкільною освітою.

Фінансування ж програми відбуватиметься лише із міської скарбниці. Відтак, аби виконати усі завдання цього документу знадобиться понад 73 мільйони гривень. Міська влада, до кінця поточного року, планує відкрити додаткову групу у 12 садочку, за умови, що його завідуючі встигнуть оформити усі необхідні документи.

Василь Харковець, начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому:

- Згідно того закону, який повинен регулювати містобудівну діяльність, вони встигнуть оформити свідоцтво на право власності до кінця року. Адже у тому мікрорайоні є великий попит. Спробуємо надати фінансування, щоб відкрити додаткову групу та зменшити ажіотаж.

У рамках реалізації програми, існують завдання створення умов для забезпечення доступності здобуття якісної дошкільної освіти, шляхом відкриття 8 додаткових груп та відновлення функціонування чотирьох дошкільних закладів у місті.

Схожі статті