+380673870816 +380673870816

У Рівному планують побудувати притулок для тварин

4 жовтня увесь світ відзначає День тварин. Наші журналісти вирішили поцікавитися на якому етапі перебуває будівництво у Рівному притулку для собак. Депутати Рівнеради під житло для чотирилапих виділили ділянку землі на вулиці Київській.

Вулицями Рівного блукає від двох до трьох тисяч безпритульних собак. Аби вирішити цю проблему громадські активісти протягом 4 років оббивали пороги адмінустанов та приватних підприємств.

Утримання притулку – справа не з дешевих. Проте активісти налаштовані оптимістично. Депутати Рівнеради виділили для будівництва ділянку землі на вулиці Київській та 200 тисяч гривень, які передбачалися для щорічної стерилізації. З дня на день у місті розпочнуться будівельні роботи.

Тамара Лук’янчук, голова правління ГО "Під Егідою":

- Проект знаходиться на експертизі. Вже за кілька тижнів має розпочатися будівництво паркану і вольєрів. До Нового року будівлі не буде, адже на це потрібно більше грошей. Ми сподіваємося добудувати притулок наступного року.

Голова громадської організації "Під Егідою" Тамара Лук’янчук розповіла, що притулок розрахований на 300-350 вуханів. Решту песиків, аби остаточно вирішити проблему безпритульних тварин, доведеться після стерилізації відпускати назад у місто. За такою схемою працюють усі притулки в Україні. 

Тамара Лук’янчук, голова правління ГО "Під Егідою":

- У нас ситуація трохи запущена. Ми, на жаль, після стерилізації певну кількість тварин будемо відпускати знову у місто. 

Для будівництва та утримання собак необхідно мільйон гривень. Двісті тисяч виділила Рівнерада. Частина коштів - благодійні внески. Решту суми активісти сподіваються отримати від виграшу нашої танцювальної команди у проекті "Майданс -2". Нагадаємо, у разі перемоги команда подарує свій мільйон для спорудження притулку.

Тамара Лук’янчук, голова правління ГО "Під Егідою":


- Якщо наша команда виграє в "Майдансі", то ми повністю покриємо витрати на будівництво притулку. 

Рівненська команда виступатиме у півфіналі на "Майдансі" уже цієї суботи о 20:30. Наразі тривають репетиції.


111004_Tvarunu sferadesigner

Схожі статті