+380673870816 +380673870816

У Рівному працює вже 20 релокованих підприємств

Фото ілюстративне

Кількість евакуйованих підприємств, які переїхали в Рівне і розпочали тут свою діяльність, щоденно збільшується. В місті працює економіка, є платежеспроможні клієнти та працюють програми для підтримки бізнесу, і тому все більше підприємців із гарячих точок звертається  за допомогою та підтримкою. Рівне зустрічає релоковані компанії, допомагаємо їм у підборі локацій для роботи, у логістиці та з усім, що належить до компетенції міської влади.

Станом на кінець весни за допомогою до влади та  спеціалістів звернулось понад 20 підприємств з тимчасово окупованх території. Більшість з них вже запустили роботу, набрали штат, отримали сировину та виконали перші замовлення. Кожен магазин, заклад, підприємство - це додаткові надходження до бюджету, що дозволить втілювати чимало проєктів та покращувати економічний потенціал громади.

Що стосується місцевого бізнесу, то за попередніми даними, близько 10-15% місцевих підприємств не відновили свою роботу після війни. Хтось - переїхав за кордон, хтось - займається волонтерством, хтось - чекає завершення воєнного стану. Проте, станом на 1 травня, надходження у бюджет виконувались.

Для підтримки та розвитку бізнесу у період війни міська влада запустила конкурс для стартапів. На нього спрямували 1,7 млн гривень. А у серпні-вересні  планується проведення другого етапу конкурсу.

 

Схожі статті