+380673870816 +380673870816

У Рівненському медколеджі майбутніх гіпократів привітали із початком навчання

Першого вересня, у День знань в Рівненському державному базовому медичному коледжі відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти.

Вступна кампанія 2011 принесла свої плідні плоди для медколеджу. Сьогодні на посвяту у студенти прийшло 648 першокурсників. Цьогоріч його керівництво залишилося задоволеним набором.

Директор медколеджу Ростислав Сабадишин розповів, що кількість абітурієнтів у Рівненському державному базовому медичному коледжі, навіть попри загальну тенденцію зменшення бажаючих здобувати вищу освіту, тримається на високому рівні.

Ростислав Сабадишин, директор Рівненського державного базового медичного коледжу:

в цьому році конкурс був як завжди високий. На платну форму навчання претендувало 4 людини на місце. І це добре, оскільки ми вибираємо кращих з кращих. Це надає можливість краще засвоїти студентам майбутні знання.

Самі ж студенти-першокурсники на запитання: "Чи вагалися з вибором навчального закладу?", - відповідають однозначно, – "Ні". Зізнаються, що зі шкільної лави хотіли навчатися саме тут. А дехто навіть мріяв про це.

Марія Сарговська, студентка 1 курсу Рівненського державного базового медичного коледжу:

моєю дитячою мрією було вступити в медичний коледж, адже моя сім'я тісно пов'язана з медициною. В мене у родині є також медики.

Рівненський державний базовий медичний коледж за роки свого існування випустив не одне покоління медпрацівників. Сьогодні ж вони привели на посвяту у студенти вже своїх дітей. Катерина Дзівак, першокурсниця медколеджу, прийшла зі своєю мамою, яка в минулому також навчалася у цьому закладі. Дівчина зізналася, що мама відіграла неабияку роль у вибір навчального закладу.

Катерина Дзівак, студентка 1 курсу Рівненського державного базового медичного коледжу:

було важко вступити, адже дуже багато є охочих навчатися у цьому коледжі. Мені дуже хотілося сюди поступити, адже моя мама теж тут навчалася. Хочеться не гірше вчитися за маму.

На посвяті було чимало студентів, які отримали в коледжі вищу спеціальну освіту, а тепер тут здобуватимуть ступінь бакалавра. Навчальний заклад не змінили, бо для них він став рідною домівкою.

Олексій Кочубей, студент 1 курсу Рівненського державного базового медичного коледжу, відділ фармація, бакалаврат:

коли я закінчував цей коледж, то задумався, що я покину цей заклад і мені стало важко. Адже за роки навчання коледж для мене став домівкою. Я думаю в цьому дуже велику роль відіграла дирекція коледжу, сильний склад викладачів, студентів.

Юлія Хамицька, студентка 1 курсу Рівненського державного базового медичного коледжу, сестринська справа, бакалаврат:

я вирішила вступити в медичний коледж, адже тут панує сімейна атмосфера. Тут можна знайти себе, удосконалюватися як особистість. Для цього є всі умови. 

Декотрі випускники настільки прив'язалися до улюбленого медколеджу, що навіть після здобуття вищої освіти не хочуть з ним розлучатися.

Дмитро Лисиця, викладач Рівненського державного базового медичного коледжу:

коледж - це унікальний навчальний заклад. Він заряджає за часи навчання такою позитивною енергетикою, яка навіть через роки притягує до нього. Закінчивши коледж я вступив до медичного університету, отримав професію лікаря. Коли ж постало питання працевлаштування, то без вагань обрав стіни рідної альма-матер.

Атмосфера великої родини панує у цьому закладі вже не одне десятиліття. Чимало колишніх випускників повертаються до своєї альма-матер. Прикладом цьому є і дирекція закладу.

Ростислав Сабадишин, директор Рівненського державного базового медичного коледжу:

із сімдесят другого року по сімдесят третій рік я навчався у Рівненському медичному училищі, як воно ще тоді називалося. У спецгрупі в нас було 30 хлопців. Я хочу низько вклонитися, поцілувати руки тим викладачам, які мене навчали.

Урочисто прийнявши 648 нових членів великої студентської родини, директор медколеджу пообіцяв допомагати їм у всіх починаннях. А також наголосив, що вчитися потрібно сумлінно, адже медичний фах вимагає серйозних знань та відповідальності.


110901_Tema Sfera Medkoledg sferadesigner

Схожі статті