+380673870816 +380673870816

У парку імені Тараса Шевченка триває капітальна реконструкція міського будинку культури

У Рівному триває капітальна реконструкція міського будинку культури, що знаходиться на території парку імені Тараса Шевченка. Цьогоріч на відновлення сценічного комплексу міський бюджет виділив 4 мільйони гривень. За даними проектно-кошторисної документації минулих років, аби привести цей осередок міської культури до ладу, потрібно аж 30 мільйонів гривень.  

Рівненський міський будинок культури вже давно потребує відродження. Цей факт не дивина, адже ще з 1950 років тут вирувала культурна діяльність. Вона процвітає у цих стінах і досі, навіть під час глобальної реконструкції, яка триває кілька років. Ремонт міського осередку творчості розпочався у 2005 році. На відновлювальні роботи витратили 11 мільйонів гривень. Поступово відремонтували репетиційні класи танцювальних, інструментальних та хорових колективів Рівного.

Незважаючи на реставрацію, ансамблі продовжують своє творче життя. Адже під час екскурсії для журналістів, вони сміливо продемонстрували вишукані сценічні вбрання, серед яких є і вишиванки старовинного зразка, вартістю близько 500 гривень.

Євгенія Жемчугова, керівник ансамблю "Полісянка":

- Ескізи цієї сорочки ми створювали із прабабусиної сорочки нашого хореографа Дарини Гриценюк. Орнамент і кольори звідти. Зараз вона усучаснена. Проте орнамент і кольори залишилися із сорочки прабабусі. Ще фартухи лишилося вишити. Ми збираємо гроші на фартухи.

Оновлення зазнали фойє та вестибюль, тепер тут красуються колони зі справжнього мармуру. Попрацювали і над реконструкцією сцени. На черзі глядацький зал. Проектно-кошторисна документація цього закладу, що була складена ще кілька років тому, становить 30 мільйонів гривень. Сума надто велика, бідкаються чиновники, тому будуть шукати методи заощадження.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- На мою думку, потрібно терміново збирати технічну раду, яка б переглянула проект і кошторис сценічного обладнання. З огляду на те, що за ці 6 років техніка пішла вперед. І це дасть можливість здешевити цей проект.

Вже чотири мільйони з міського бюджету направлені на будівельні роботи глядацького залу. На ці кошти планують повністю оновити приміщення.

Валерій Марченко, директор Рівненського міського будинку культури:

- Прийнято рішення про повну реконструкцію будинку культури. На сьогоднішній день техніка не дозволяє при старому будівництві використовувати новітні технології. На сьогоднішній день на сцені зроблено укріплення. Інша річ, що треба стати і доробити кіноконцертний зал. Я розумію, що в нашого міського голови є бажання, і я буду дуже радий, коли в місті дійсно з’явиться новий концертний зал.

Глядацька зала після ремонту матиме тисячу двісті місць, разом із сидіннями на балконах. Із завершенням будівельних робіт, тут планують встановити сучасне світлове та звукове обладнання, зокрема закріпити за сценою світлодіодний екран, який проектуватиме електронні зображення. Плани планами, але щоб реалізувати задумане у життя, місту необхідна кругленька сума. Чиновники сподіваються на допомогу з обласного та державного бюджетів.

Схожі статті