+380673870816 +380673870816

У міську лікарню Рівного куплять унікальний апарат для реабілітації

Фото з Фейсбук-сторінки Олександра Третяка

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Рівнеради було прийнято рішення про внесення змін до бюджету і виділилення 29 мільйонів гривень на закупівлю апарату Walkbot для Рівненської міської лікарні №2.

Walkbot - це автоматизована система (робот), що дозволяє пацієнтам проходити повноцінну реабілітацію після травмування кінцівок, мозку, спинного мозку, інсультів та інших важких уражень головного мозку.

Апарат містить три лікувально-діагностичні функції:

  • перша дозволяє визначити на які подразники реагують центри мозку й свідомості людини (звуки природи, шум, голос рідних, зорові картинки тощо). У подальшому це допомагає стимулювати мозок, який і дає команди до руху.
  •  друга функція - це можливість відслідковування електро-міографічних показників. Адже навіть при хорошому зрощенні кісток, синхронно з ними мають працювати м'язи і нервові сполучення.
  • третя функція - це власне підбір схеми постановки стопи та механізмів, які стимулюватимуть відновлення повноцінних навиків ходьби.

Фактично - це космічна станція в сфері реабілітології. Апарат фіксується до пацієнта, адаптується до всіх показників організму (від ваги та серцебиття, до роботи мозку та м'язів) і далі - рухається разом з ним. Аналогів цій техніці у західній Україні немає.

 

Схожі статті