+380673870816 +380673870816

У МЕГУ діти голосували за мир

"Я голосую за мир". Під такою назвою в стінах Міжнародного економіко-гуманітарного університету пройшли учнівські читання. Цьогоріч захід об’єднав близько 300 школярів із усіх куточків Рівненщини, сусідніх областей та країн. 

- Я голосую за мир! Я хочу, щоб сонце світило. Будь ласка, будьте чемні!

Ось така, з одного боку по-дитячому наївна, а з іншого – велична та світла мрія у рівненської школярки Ольги Терещук. Своїми думками щодо важливості миру у всьому світі дівчинка вперше вирішила поділитися і з іншими школярами під час учнівських громадських читань "Я голосую за мир".

Ольга Терещук, учасниця учнівських громадських читань "Я голосую за мир":

- Я розповідала про те, що свого часу моя бабуся пройшла війну. Кожна людина, на мою думку, повинна піклуватися про старших людей, які пройшли цей шлях війни у житті.

Історії про жахіття Другої світової війни не залишили байдужою і восьмирічну Софійку Тимофєєву. За мир у стінах МЕГУ дівчинка голосує уже вдруге.

Софія Тимофєєва, учасниця учнівських громадських читань "Я голосую за мир":

- Я хочу, щоб всі жили мирно, щоб ніхто не хворів, щоб всі були вільні.

Загалом участь в учнівських читаннях цьогоріч взяли понад 300 школярів не лише із Рівненщини, а й інших областей та країн.

Тамара Пагута, співорганізатор учнівських громадських читань "Я голосую за мир":

- Цьогоріч участь в учнівських читаннях беруть діти із Білорусі, Польщі, Ізраїлю, Росії та інших країн.

І хоча особисто до МЕГУ закордонні школярі завітати не змогли, проте, своїми творами поповнили збірник, опублікований спеціально до громадських читань. Із їх поглядами обов’язково пообіцяли ознайомитися і рівненські діти.

У стінах вишу за мир дітлахи голосують уже в 17. Започаткував цей захід засновник університету Степан Дем’янчук ще в 1997 році. Саме він створив наукову школу з проблем педагогіки миру та, як згадують його послідовники й учні, завжди наполягав на вихованні учнівської та студентської молоді на засадах миру та толерантності.

Схожі статті