+380673870816 +380673870816

У медколеджі пройшла традиційна конференція для педагогів медичних освітніх закладів Рівненщини

У стінах Рівненського базового медичного коледжу пройшла традиційна січнева конференція для педагогів усіх медичних освітніх закладів Рівненщини. Як підвищити конкурентну спроможність та компетентність випускників медичних вишів, розмірковували понад 50 учасників з різних куточків області. 

Проведення зимових конференцій для педагогічних працівників вищих навчальних закладів медичного спрямування стало вже доброю традицією для Рівненського базового медичного коледжу. Нині тут діє 7 відділень підготовки фахівців. Минулоріч саме медколедж набрав найбільшу кількість студентів. Це, відповідно, і впливає на те, що медичні виші наразі стовідсотково забезпечують наш край кваліфікованими працівниками.

Зважаючи на чималу популярність коледжу, вдосконалення навчального процесу, завжди було актуальним для закладу. За словами директора медколеджу Ростислава Сабадишина, аби випускники-медики були конкурентоздатними, педагог має вкласти в них значно більше, ніж просто знання із підручника.

Ростислав Сабадишин, директор Рівненського базового медичного коледжу:

- Дуже величезне значення мають викладачі-особистості. Вони, як магніт притягують до себе студентів. Вони не лише насичують студентів знаннями та сприяють їхній перемозі на різних олімпіадах. Вони формують світогляд студента.

Методист Рівненського базового медичного коледжу Світлана Бухальська розповіла, що одноденна наукова конференція цьогоріч поєднала у собі дві доволі актуальні теми.

Світлана Бухальська, методист Рівненського базового медичного коледжу:

- Тематика цьогорічної конференції поєднала в собі дві актуальні проблеми - сталий розвиток в Україні та компетентнісний підхід як засіб модернізації освіти. Підготовка у вищих навчальних закладах спрямована на формування освіченого, фахового, життєво компетентного медичного працівника. А також сприяє розвитку педагогічної компетентності викладачів медичних вищих навчальних закладів.

Під час конференції директор медколеджу особисто нагородив грамотами переможниць обласного етапу сьомого Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Обидві дівчини навчаються на першому курсі. Вони розповіли, що до конкурсу готувалися ретельно.

Вікторія Нікітюк, студентка 1 курсу "фармація-бакалаврат", група "Б":

- Ми писали твори, працювали із словниками. У січні відбувся третій етап міжнародного конкурсу. Ми виконали усі завдання і набрали найбільшу кількість балів.

Окрім студентів, нагороду отримав і викладач медколеджу. Він став лауреатом першої премії сьомого Всеукраїнського фестивалю "Ліра Гіппократа-2011". Сергій Катюха на конкурсі дебютував з піснями авторства Ростислава Сабадишина.

Сергій Катюха, викладач Рівненського базового медичного коледжу:

- Я виконував дві авторські пісні на слова і музику Ростислава Сабадишина, нашого директора. Всі конкурсанти були професійно та достойно підготовлені. Для мене було приємною несподіванкою, що пісня "Квітка" Ростислава Сабадишина зайняла перше місце. Я дуже радий, що про наш коледж дізналася вся Україна.

Студенти медколеджу займаються не лише розумово, а й фізично. В закладі для цього створені усі умови. Керівник фізичного виховання Михайло Корінець розповів, що студенти-медики постійно прославляють своїми здобутками альма-матер.

Михайло Корінець, керівник фізичного виховання Рівненського базового медичного коледжу:

- 20 грудня проходив Чемпіонат України західних областей з армреслінгу. Наші 8 хлопців були в складі команди області із рукоборства і всі 8 наших студентів зайняли призові місця.

Директор Рівненського базового медичного коледжу вважає, що окрім фахових знань, студентам обов’язково необхідно розвиватися духовно. Тому на наукову конференцію був запрошений хор священиків Рівненського благочиння.

Схожі статті