+380673870816 +380673870816

У 2012 році програма АПК охоплять близько 20 тисяч населення Волині

Волинь займає високу позицію серед інших регіонів України з розвитку сільського господарства. Зокрема, у січні 2012 року область на загальнодержавному рівні посіла третє місце за обсягами виробництва сільгосппродукції на одного жителя. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Спілкуючись із аграріями, голова облдержадміністрації відмітив, що у цьому році влада також стимулюватиме одноосібників безкоштовними доїльними апаратами. У планах 2012 року – охопити 500 родинних ферм. Нині на черзі – 2479 власників особистих селянських господарств. Серед інших пріоритетних завдань Бориса Клімчука – активізація селекційно-племінної роботи та збільшення поголів’я телят.
    Голова облдержадміністрації, аналізуючи реалізацію аграрних програм у 2011, якими скористались близько 13 тисяч населення, підкреслив, що у цьому році такими програмами маємо охопити більше людей, а саме - 20 тисяч волинян.
    У контексті агропромислового розвитку Борис Клімчук вчергове наголосив на активізації роботи з впровадження земельної реформи. Він відмітив, що минулого року було прийнято закон про державний земельний кадастр, яким на законодавчому рівні вперше за всі роки незалежності України визначено основні аспекти функціонування єдиної системи земельно-кадастрової інформації про усі землі держави. 
    Голова облдержадміністрації також наголосив, що в Україні вперше проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності. Загалом в Україні цифра сягнула 11,8 мільйонів га, на Волині ж - 231,3 тисяч га сільськогосподарських угідь.

Схожі статті