+380673870816 +380673870816

У 2011 році порушники фітосанітарного законодавства сплатили штрафів на суму 600 тисяч гривень

Минулого року державними інспекторами з карантину рослин перевірено майже 300 тисяч суб’єктів господарювання. Про це повідомив прес-центр Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.
    За результатами здійснення державного контролю та нагляду за дотриманням фітосанітарного законодавства, минулого року до адміністративної відповідальності притягнуто майже 5500 осіб. У результаті, до державного бюджету стягнуто штрафних санкцій на суму майже 630 тисяч гривень. Найчастіше суб’єкти господарювання порушували законодавство в сфері карантину рослин при здійсненні господарської діяльності на ринках, складах, сільськогосподарських підприємствах.
    Сільськогосподарські ділянки приватних власників також були обстежені відповідно до порядку, встановленого чинним законодавством. У результаті перевірок майже 320 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. У 2011 році сума штрафних санкцій значно збільшилась у порівнянні з минулими роками. Це свідчить про посилення контролю та нагляду за виконанням суб’єктами господарювання фітосанітарних заходів з боку Держветфітослужби.

Схожі статті