+380673870816 +380673870816

Турнір пам'яті та меморіальна дошка. У Березному вшанували загиблого героя

02 липня 2023 року на території спортивного комплексу комунального закладу «Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю» та комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Березнівської міської ради відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальної дошки Захиснику – Богдану Семенчуку, який навчався в цих навчальних закладах і віддав своє життя в російсько-українській війні за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Богдан Семенчук нагороджений високою державною відзнакою - орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Герой народився 12 червня 1993 року. Був активним учасником Революції Гідності.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації Богдан пішов добровольцем захищати Україну. Був кулеметником у складі Першої Окремої Бригади спеціального призначення ім. Богуна.

13 березня 2022 року під час виконання бойового завдання група потрапила в засідку. Прикриваючи у бою своїх побратимів, Богдан Семенчук загинув у районі села Свободне Херсонської області. Захисник похований на Алеї Слави кладовища міста Березне в урочищі «Лукавець».

Батьки Героя Алла та Юрій Семенчуки, рідні, військові побратими та близькі люди Героя, заступник міського голови Богдан Дроженець, депутати міської ради, небайдужі березнівчани поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували хвилиною мовчання його пам’ять.

Також, 2 липня у місті Березне на стадіоні «Колос» за ініціативи батьків, яку підтримала Рівненська обласна асоціація футболу, був проведений перший турнір з футболу на честь пам'яті Богдана Семенчука, який у мирному житті активно займався цим видом спорту, був гравцем Березнівського футбольного клубу «Случ».

Звитяга і подвиг Українських Захисників в цілому та Богдана Семенчука зокрема залишиться на віки у пам’яті людей! Глибока шана та низькій уклін батькам, які виховали сина щирим патріотом, вірним Захисником, безстрашним та мужнім лицарем!

В публікації використані матеріали Березнівської міської ради

Схожі статті