+380673870816 +380673870816

Триває розробка культурної стратегії Рівного

Фото пресслужби міськради Рівного

15 грудня відбулася перша робоча зустріч щодо розробки культурної стратегії міста.

- Модератором зустрічі був Володимир Воробей – директор агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, який зазначив, що саме культура визначає якість життя та ідей, які створюються у місті. Якість, яка залежить від сенсів, що будуть напрацьовані під час стратегування. Повідомляє пресслужба міськради Рівного.

- Загальний підхід до розробки культурної стратегії Рівного базується на адаптованій методології картографування та стратегування у культурній сфері, яка була розроблена у рамках ініціативи «Креативні міста та регіони» програми ЄС «Культура та креативність».

- Зазначимо, що розробка культурної стратегії Рівного відбуватиметься у кілька етапів:

• Етап 1. Створення групи зацікавлених сторін, які братимуть участь у стратегуванні. Дослідження місцевих культурних та креативних індустрій, а також навчальні візити команди проекту до міст, які мають успішний досвід у розробці та впровадженні культурної стратегії.

• Етап 2. Напрацювання візії бажаного розвитку культури рівного та стратегії її досягнення.

• Етап 3. Створення власне тексту стратегії, її обговорення та підготовка до затвердження на рівні міста.

- Під час зустрічі було озвучено проблематику різних сфер культури в обласному центрі. Ми почули думки художників, фотографів та креативних митців, котрі працюють в державних структурах, комунальних установах та приватно. До нас долучились представники туристичного бізнесу та креативні менеджери, які проводили круті заходи у нашому місті. Окрім обговорення проблематики, було також цікаво почути думки митців щодо ідентичності культури Рівного, - зазначила заступниця міського голови Марина Кузмічова

Перший етап розробки культурної стратегії Рівного відбувся. Про усі подальші зустріч будемо обов’язково інформувати!

Схожі статті