+380673870816 +380673870816

Сьомий Всеукраїнський турнір юних журналістів стартував в Острозькій академії

Подія об’єднала старшокласників Східної і Західної України. Чотирнадцять команд позмагалися за звання кращої. 
     Катерина Яшина приїхала на турнір із Харкова. Як тільки переступила поріг Острозької академії, відразу почала розмовляти українською мовою. Стверджує, що у виші панує особлива аура, тому навчатися журналістиці хотіла б саме тут. 
     Змагання на території Острозької академії проходить вже вдруге. Ректор вишу Ігор Пасічник розповідає – подібні заходи радше закономірність, аніж випадковість. Як результат - минулоріч 40 % учасників турніру стали студентами Острозької академії спеціальності журналістика, гуманітарного факультету.
     Серед журі, що визначали кращих як представники провідних українських ЗМІ, так і різноманітних вишів України, де готують майбутніх акул пера та мікрофона. Голова суддівства директор каналу "Культура" Василь Бирзук зазначив, що попри всю обдарованість дітей переможцями стануть ті, хто справді любить журналістське ремесло. 
     Представниця Рівненщини Юлія Мініч вже точно знає – хоче стати журналістом. Їхня команда ретельно готувалася, тому на призове місце впевнено розраховують. 
     Загалом турнір проходитиме у три етапи – чвертьфінал, де змагатимуться 14 команд, півфінал та фінал, який і визначить переможця. Цими вихідними стане відомо імена кращих. Проте, як стверджують юні учасники – перемога не на першому місці – головне визначитися із своїм майбутнім, знайти професію за покликом душі.


110429_Turnir OSTRO sferadesigner

Схожі статті