+380673870816 +380673870816

Служба зайнятості презентувала профорієнтаційний щоденник школярам

Профорієнтаційній роботі у Рівненській обласній службі зайнятості приділяють особливу увагу. Постійно влаштовують інформаційні зустрічі з учнівською молоддю, проводять екскурсії на виробництва та презентації професій. Окрім того, силами Державного центру зайнятості створили сайт "Труд" та профорієнтаційний сайт обласного центру зайнятості. 
     Також в центрі активно впроваджують профорієнтаційні термінали та щороку створюють новий формат профорієнтаційних щоденників для кращого сприйняття його учнями. Сьогодні такі щоденники представники обласного та районного центрів зайнятості вручили учням НВК школи-гімназії, що в селі Велика Омеляна.
     Цього року профорієнтаційний щоденник допомагає учням зробити вибір майбутньої професії на користь професійно-технічних напрямів освіти. Адже саме зараз, на ринку праці вони є затребуваними. Окрім того, за словами директора Рівненського районного центру зайнятості Петра Левчука, інформація в щоденнику навчить молодь визначати свої інтереси та здібності, завдяки окремим додатковим розділам.
     Вчитель НВК школи-гімназії у Великій Омеляні, Руслана Марчук впевнена, що учні користуватимуться щоденниками та зможуть досконало вивчити варіанти майбутніх професій. Адже діти цієї школи активно беруть участь в акціях, проходять тести та відвідують різноманітні майстер-класи. Вони усвідомлюють наскільки важливо вже зараз починати обирати майбутню професію. 
     Цей щоденник не лише корисний та змістовний подарунок школярам, а й крок у їхнє подальше "доросле" трудове життя, бо сучасний ринок праці, де впроваджуються інноваційні технології, оновлюються процеси виробництва, потребує справжніх професіоналів.


110524_CZ sferadesigner

Схожі статті