+380673870816 +380673870816

Школярі Рівненщини отримали 68 тисяч профорієнтаційних щоденників

Служба зайнятості подарувала учням 7-10 класів щоденники, які, окрім основного призначення, слугують своєрідним профорієнтиром. Підлітки з його допомогою можуть оцінювати себе, власні здібності та можливості. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Як зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад, це в перспективі допоможе зменшити рівень безробіття в краї, оскільки скерує потенційних абітурієнтів на вибір професії, затребуваної на місцевому ринку праці. Нині за статистикою кожен другий безробітний потребує перенавчання. Аби запобігти цій невтішній тенденції, служби зайнятості Рівненщини активно працюють зі школярами. 
     Торік профорієнтаційні щоденники подарували для 18 тисяч сільських семи- та восьмикласників. Також у школах почали встановлювати профорієнтаційні термінали. Нині вони функціонують у понад 300 навчальних закладах Рівненщини. Такі профорієнтатори знайомлять школярів зі змістом професій, шляхами їх здобуття, умовами профнавчання, а також із основами трудового законодавства, послугами служби зайнятості, реаліями та перспективами на ринку праці. Окрім діючих тематичних блоків, на яких постійно оновлюється інформація, впроваджено й нові – з тестами та завданнями на логічне мислення, розвиток пам’яті, визначення темпераменту. Вони закріплюють знання про специфіку різних професій.

Схожі статті