+380673870816 +380673870816

СБУ знешкодила на Волині злочинну банду, яка «вибивала» гроші у пораненого воїна ЗСУ

Фото - СБУ

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати у страху мешканців Волині.

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне вирішення спірних питань».

Співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» неіснуючого боргу у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

Почувши відмову у сплаті «данини», учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень, унаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву рекетирам, вони погрожували потерпілому фізичною розправою.

Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка.

За даними слідства, організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування.

До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників «на волі», які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали «злодійську касу».

Наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження).

Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи з нейтралізації злочинного угруповання проводили співробітники СБУ у Волинській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Схожі статті