+380673870816 +380673870816

Рятувальник з Рівненщини отримав відзнаку президента України

З 25 січня 2023 року він виконував завдання щодо медичного забезпечення у складі зведеного піротехнічного розрахунку, що проводив розмінування населених пунктів і територій Херсонської області, які були забруднені внаслідок вторгнення збройних сил російської федерації в Україну.

За час роботи піротехнічного розрахунку було очищено від вибухопожежонебезпечних предметів близько 8 гектарів територій. Серед боєприпасів було виявлено та знешкоджено артилерійські снаряди, мінометні міни, ручні гранати, реактивні системи залпового вогню, набої, підривники та інші вибухонебезпечні предмети.

Завдяки чітким та професійним діям Владислава БАКА щоденно проводились роботи з медичного забезпечення особового складу піротехнічного розрахунку, належним чином проводився медичний огляд саперів, що проводили роботи з обстеження та знешкодження вибухопожежонебезпечних предметів на деокупованих територіях Херсонської області.

Особливо відзначився 13.03.2023 під час медичного забезпечення виконання завдань піротехнічного розрахунку з розмінування неподалік населеного пункту Посад Покровське Херсонської області, при наданні першої медичної допомоги саперам котрі отримали осколкові поранення у результаті вибуху боєприпасу. Після вибуху Владислав БАК не розгубився, прийняв правильні рішення зі своєчасного надання медичної допомоги, накладання турнікетів та евакуації поранених з місця події. Завдяки наданій своєчасній, кваліфікованій медичній допомозі вдалося врятувати життя чотирьом співробітникам піротехнічного розрахунку ДСНС України.

Схожі статті