+380673870816 +380673870816

Рівняни долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «Велодень» (ВІДЕО)

Рівняни пересіли на двоколісні. Так, під час Всеукраїнської акції «Велодень» сотні рівнян від малого і до великого взяли участь традиційному велопробігу від майдана Незалежності до стадіону «Авангард», де відбулося урочисте відкриття байк-парку для велосипедистів. 

Вулиці перекрито, а на дорогах  незчисленна кількість велосипедистів. Так, у Рівному мешканці та гості міста долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «Велодень». Серед велолюбителів можна побачити і зовсім ще юних учасників, і людей вже поважного віку. Подолати дистанцію нарівні із дорослими вирішив і 9-річний Кирило. Каже, що зовсім не боїться, адже поряд тато.

Кирило, учасник велопробігу: 

- Я хочу покататися, поїздити, щоб мені було весело.

Тато Кирила розповідає, що вони з сином вже вдруге беруть участь у велопробігу. Цього разу на відміну від минулого, вони на рівних умовах. 

Павло Лавор, учасник велопробігу:

- Торік я без велосипеда за малим біг всю дистанцію. Бо я торік лише купив йому велосипед і я переживав за нього, то я біг біля нього.

Учасницею велопробігу стала і однорічна Кіра. Разом з татом вони щодня катаються містом, тому із задоволенням вирішили долучилися до акції. 

Нікіта, батько 1-річної учасниці велопробігу:

- Третій рік підряд беремо участь, а з дитиною – вперше. Її пре.

Всеукраїнська акція «Велодень» у Рівному проводиться вже сьомий рік поспіль. І щоразу популярність заходу лише зростає. Директор обласного комунального закладу «Спорт для всіх» Микола Петринчук зазначає, що через таку активну позицію місцевих велосипедистів до потреб велолюбителів почала дослухатися і міська влада.  

Микола Петринчук, директор ОКЗ «Спорт для всіх»:

- Декілька років вже є якийсь певний рух влади міської до того, аби створювати та обладнувати велодоріжки у Рівному. Це вже є позитив. Розпочали організацію проекту «Зелена стежка», де також передбачаються велодоріжки.

Один із співорганізаторів акції зазначає, що на вулицях міста щодня з’являється все більше велосипедистів, рівняни із задоволенням  із задушливих маршруток та тролейбусів пересідають на зручного двоколісного. 

Юрій Ойцюсь, співорганізатор Всеукраїнської акції «Велодень»:

- По-перше, велосипед – це дуже зручно. А якщо попробуєш, десь поїдеш на природу, відпочинеш, то зрозумієш, що велосипедом набагато цікавіше. У нас місто так розташоване, що до краю міста недовго їхати і в принципі ти пару кілометрів прохав за місто і вже на природі.

Зазвичай учасники велопробігу стартували та фінішували на майдані Незалежності, однак цього року заїзд завершувався біля стадіону «Авангард». Де заразом відбулося відкриття байк-парку для велосипедистів. Близько місяця щовихідних на кілька годин десятки активних рівнян приходили сюди і насипали із піску трампліни.

Богдан Зайчук, один із ініціаторів створення памп-парку у Рівному:

- Таких байк-парків у Європі та по світі вже достатньо створено. Ми перейняли досвід, додали щось свого, придумали своє, поекспериментували. Можливо, будемо щось міняти. Бо це земля і все можна перебудувати, якщо щось буде не так.

Після офіційного відкриття байк-парку на трампліни виїхали місцеві велосипедисти. Глядачам вони демонстрували неймовірні трюки та шалену швидкість. Сергій розповідає,  аби показати хоч щось, потрібно щонайменше рік щоденних тренувань. А для початку головне  мати хороший велосипед та захист.

Сергій, велосипедист:

- Найперший трюк, якщо ти тільки купив велосипед, називається пані-коп. Це заплигуєш на якусь бровку, парапет. Це елементарний трюк, що є. Максимум – це йдуть передні, задні сальто. Багато градусів роблять, наприклад 720, 1080, перекручують раму.

Організатори зазначають, що хороша погода посприяла і все вдалося. Наступний захід – веломарафон «Поліська січ». Любителів двоколісних запрошують подолати понад триста кілометрів поліськими лісами за три дні.

Схожі статті