+380673870816 +380673870816

Рівненських журналістів просять не брати участі у піар-акціях влади

На Рівненщині за ініціативи голови облради Юрія Кічатого стартував перший обласний конкурс на краще висвітлення у засобах масової інформації діяльності органів місцевого самоврядування у Рівненській області. Не брати участь у піар-акціях влади, – таке звернення оприлюднило Агентство журналістських розслідувань до професійних журналістів. Про це повідомив власкор ЗІКу.
     У зверненні, зокрема, йдеться: "Агентство вважає, що професійні незалежні журналісти, які служать суспільству, а не владі (як це і передбачає етичний кодекс українського журналіста) не мають брати участі у псевдоконкурсах для журналістів, які організовують органи влади будь-якого рівня і будь-якої політичної орієнтації. Також вважаємо негідним для професійних журналістів брати від органів влади будь-які нагороди, подарунки чи грамоти. Звертаємося до журналістів, особливо до молодих колег і студентів журфаків, із закликом орієнтуватися у своїй діяльності перш за все на професійні стандарти, етичний кодекс, добросовісно виконувати свою роботу і ніколи не продаватися. Якщо вам мало платять – переговоріть зі своїм керівництвом або знайдіть краще оплачувану роботу в іншій редакції, іншому місті, в іншій професії – але не продавайтеся. Ніхто не вважає "перевертнів у погонах" правоохоронцями, так само не вважатимуть перевертнів з посвідченнями преси журналістами. Від кожного з нас залежить оцінка журналістів суспільством та важливість нашої роботи для суспільства".
     Довідка: "Мультимедійний проект журналістських розслідувань "Четверта влада" (2010) підтриманий Міжнародним фондом "Відродження". Проект займається організацією та проведенням, спільно з Рівненським агентством журналістських розслідувань, серії журналістських розслідувань з проблем захисту прав людини, корупції, хабарництва, зловживання владою тощо.

Схожі статті