+380673870816 +380673870816

Рівненські виші готуються до зустрічі Різдва

"Зустрічаймо Різдво" - під такою назвою пройшов третій обласний фестиваль у Національному університеті водного господарства та природокористування, що об’єднав співочі голоси Рівненщини в єдиний концерт.  

Обласний фестиваль зібрав на одній сцені понад тридцять співочих колективів та вокалістів, що вдвічі більше ніж минулоріч. Організатори запевнили, що популярність співочого заходу невпинно зростає. Також пісенний фестиваль коляди та щедрівок об’єднав на одній сцені голоси усіх вікових категорій з багатьох, навіть найвіддаленіших куточків Рівненщини.

Андрій Пастушенко, організатор фестивалю "Зустрічаймо Різдво":

- Зрозуміло, що ця колядка і щедрівка – це те найкраще, що є в нашого народу. Приємно, що молоде покоління понесе цю колядку у майбутнє і вони збережуть пласти народної творчості.

Наймолодша з учасниць фестивалю Софійка. Вона вже другий рік поспіль бере участь у цьому співочому дійстві. Дівчинка втілює образ різдвяного янгола, що віщує добро та благодать напередодні свята. А от фольклорно-аматорський колектив "Веретено" з села Колоденка намагається не пропустити жодного співочого фестивалю. Учасники розповіли, що вони стоять на сторожі збереження справжніх українських традицій краю.

Наталія Павелко, учасниця колективу "Веретено":

- Ми дуже раді, що є такі фестивалі, на які нас запрошують. Ми вже вдруге беремо участь. Знаєте, це наше коріння, традиції. Нам це передали батьки, а ми, у свою чергу, маємо передати дітям, внукам.

Жива музика та солов’їні голоси наших краян створили атмосферу різдвяного свята у кожного з присутніх. Наприкінці дійства усіх учасників нагородили святковими грамотами. Згодом, вони заспівали спільну коляду, яку із захопленням підспівував кожен у залі.

Схожі статті