+380673870816 +380673870816

Рівненські школярі вперше змагалися в дисципліні "Пішохідний туризм"

Траверс схилу, переправа маятник, біг по купинах – ці терміни невідомі пересічній людині, проте юні туристи вже не лише знають значення перерахованих професійних слів, а й вміють їх долати у вигляді перешкод. Змагання з пішохідного туризму відбувалося на спеціально облаштованій території економіко-правового ліцею. Участь у них взяли школярі загальноосвітніх навчальних закладів, в яких функціонують туристичні гуртки. Нелегку дистанцію із другим класом складності діти проходили в парі, що визначалося жеребкуванням.
     Як зазначають експерти - туристично-спортивний рух у нашому місті з кожним роком розвивається все дужче. В свою чергу, представники управління освіти обіцяють сприяти здоровому розвитку дітей.
     Вікторія Харитонюк туризмом займається вже 2 роки. Дівчина розповідає, що таке хобі дозволяє їй проявити свої лідерські якості. Майбутнє хотіла б пов’язати з екстремальною професією в правоохоронних органах. 
    Після завершення змагань визначили переможців. Перше місце посіла НВК-17, друге за НВК-19 і відповідно бронзу отримала 28 загальноосвітня школа. Журі в свою чергу сподівається, що навички, які здобувають школярі під час долання естафети знадобляться їм не лише під час обласного етапу змагань, а й у справжніх туристичних подорожах.


110512_Tyruzm sferadesigner

Схожі статті