+380673870816 +380673870816

Рівненські депутати хочуть з «Будинку побуту» створити комунальне підприємство (ВІДЕО)

Збільшити посадові оклади педагогічних працівників і створити  комунальне підприємство «Будинок побуту». Такими були рішення постійної комісії з питань міського господарства.

Від 460 до 800 гривень збільшиться зарплата у педагогів у Рівному.  Нарахування будуть залежати від вислуги років та категорій працівників. На все про все з міського бюджету планують виділити 10 мільойнів і достроково підняти зарплату вчителям та вихователям міста.

Василь Харковець, начальник управління освіти та науки Рівненського міськвиконкому:

- Відбулася нова редакція, були зміни до бюджету, які стосувалися підвищення. Зараз у новій редакції мова йде про дострокове підвищення у бюджеті, так сказали. Все залишається як є: з 1 квітня підвищення посадових окладів, тарифних ставок вихователям позашкілля, довкілля на два тарифних розряди.

Наступне питання, пов’язане із розподіленням приміщень «Будинку побуту», викликало суперечки у депутатів. На цю ласу територію претендують одразу два  підприємства: приватне "Моріон", яке й орендувало приміщення понад 15 років поспіль, та комунальне "Спецкомбінат - ритуальна служба".  Нагадаємо, договір оренди із попередниками закінчився ще у 2015-му.  Депутати після довгих роздумів вирішили віддали в оренду "Моріону" приміщення ще на 1 рік і чотири місяці. Нині ж і цей термін збігає. Тож в депутатів зявляються нові ідеї - створити на основі цього приміщення комунальне підприємство «Будинку побуту».

Олександр Довжаниця, депутат Рівнеради :

- Він дає в рік 1 мільйон в бюджет. І тут міська влада вирішила один цей об’єкт продати. Я підготував проект рішення, де пропоную створити комунальне підприємство, яке буде вести господарську діяльність і надавати в оренду суборендарям і тому подібне. Чому саме «Спецкомбінат»? Бо воно найдотичніше. «Електоротрансу» ніяк не дотичне, «Тресту зеленого господарства» - 50 на 50 , МіськШЕУ теж не дотичне. Тому з усіх комунальних підприємств «Спецкомбінат » найбільш наближене по формі діяльності, бо в них є і солярні цехи, і робочі.

Таку пропозицію підтримали більшість депутатів на комісії. Та остаточне рішення приймуть міські обранці вже на засіданні сесії Рівнеради цього четверга.

Схожі статті