+380673870816 +380673870816

Рівненська облрада закликала Парламент не голосувати за особливий статус Донбасу (ВІДЕО)

Серед депутатів Рівненської обласної ради панує одностайність. Так, на черговому засіданні президії вони одноголосно виступили проти особливого статусу на Сході України, затвердили винесення на сесію питання щодо перейменування однієї із вулиць у Рівному та стали на захист українського бійця Сергія Стрільця. 

Вимоги Мінських домовленостей, зокрема прийняття змін до Конституції в частині децентралізації і надання територіям Луганської та Донецької областей особливого статусу змусили сьогодні депутатів Рівненської обласної ради зібратися на засідання президії. Вони одноголосно виступили проти такого можливого рішення та підготували відповідне звернення до Верховної Ради України. 

Володимир Ковальчук, голова Рівненської обласної  ради:

- Так, як ми знаємо, що в четвер або п’ятницю дане питання, можливо буде внесено у стіни парламенту, тому ми сьогодні зібрали цю президію і прийняли рішення, щоб в ніякому разі антиконституційні зміни не були прийняті. Тому що ми патріоти власної держави. І ми не надамо особливого статусу тим вбивцям, тим, хто вбивав наших братів та батьків, які там воювали за нашу незалежність.

Також на засіданні президії депутати одностайно підтримали ініціативу голови Рівненської обласної ради щодо перейменування однієї із вулиць Рівного на честь Василя Червонія. Володимир Ковальчук назвав його своїм «першим політичним батьком».  

Володимир Ковальчук, голова Рівненської обласної ради:

- Було прийнято рішення, щоб вулицю Струтинської перейменувати на честь Василя Червонія. Завтра буде сесія міської ради. Сподіваюся, що рішення буде позитивне. І так ми відзначимо великого патріота України.

Окрім того, депутати підготували ще одне звернення щодо відзначення на державному рівні 75 річниці заснування Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця. Володимир Ковальчук зазначає, що Міністерство молоді та спорту виділило на національно-патріотичні заходи 10 мільйонів гривень. Ці кошти отримують ті області, чиї проекти стануть найкращими. Рівненщина вже підготувала одинадцять.

Володимир Ковальчук, голова Рівненської обласної ради:

- Ми зі всіх сторін хочемо відзначити річницю заснування УПА. Це буде припадати на середину червня. Хочемо зібрати таборування в Рокитнівському та Сарненському районах.

Не залишились осторонь місцеві обранці і від ситуації, яка склалася з військовослужбовцем Збройних Сил України Сергієм Стрільцем. На його захист підготували відповідне звернення до вищих державних органів. Нагадаємо, що 20 січня офіцера невідомі викрали  з Рівненського військового госпіталю, де той лікувався. Як пізніше стало відомо, його силоміць вивезли слідчі з міста Сватове, що в Луганській області. Саме там Сергія Стрільця заочно судять, інкримінуючи викрадення людини.  Чоловік же розповідає, що лише виконував відповідний наказ керівництва. За фактом викрадення людини рівненські правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Сергій Свисталюк, депутат Рівненської обласної ради:

- Сергій Стрілець має достатньо життєвий патріотичний досвід героя війни на Сході, який себе проявляв як справжній воїн та захисник держави і тут з ним поводяться, скажімо так, порушуючи всі діючі законодавчі акти щодо прав і свобод громадян України.

Однак звернення депутати не прийняли. Оскільки певні наведені факти у документі викликають багато запитань. Тому звернення вирішили доопрацювати і розглянути пізніше.

Схожі статті