+380673870816 +380673870816

Рівненщина вперше офіційно святкує Різдво західного обряду

Сьогодні, 25 грудня Рівненщина, як і вся Україна, вперше офіційно відзначає Різдво західного обряду. Цього дня, коли більшість християнського світу відзначає одне з найбільших свят, в українців уперше вихідний.

Раніше українці на державному рівні святкували Різдво лише 7 січня, цей день був вихідним. Однак починаючи з 2017 року, святкувати можна буде двічі.

Традиція двічі відзначати одне з найбільших християнських свят є і в інших країнах, зокрема Білорусі, Молдові, Лівані та Албанії.

Як відомо, юліанський календар був запроваджений 1 січня 45 р. до н. е. Юлієм Цезарем. Під час дії цієї системи літочислення у 325 році відбувся перший Нікейський собор, який постановив відзначати Різдво Христове кожен рік того ж самого дня – 25 грудня, в день сонцестояння. З плином літ люди помітили, що юліанський календар не зовсім відповідає правильному численню часу: за півтора тисячоліття він почав "відставати" на десять днів.

Григоріанський календар був запроваджений 4 жовтня 1582 року Папою Римським Григорієм XIII, і нині ухвалений у світі як міжнародний стандарт.

Схожі статті