+380673870816 +380673870816

Рівненщина претендує на держфінансування для доочистки питної води

Цього року на реалізацію програми "Питна вода України" в держбюджеті зарезервовано 400 мільйонів гривень. На частину цієї суми претендує і Рівненщина. Адже в профільному міністерстві вже пройшли погодження чотири проекти, які дозволять покращити якість питної води в системах централізованого водопостачання.  Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.

За словами Володимира Новака, на фінансову підтримку може розраховувати селище міського типу Володимирець, де запроектували реконструкцію станції знезалізнення. Для підвищення якості води в селах Городище Рівненського та Терентіїв Гощанського району запланували переоснастити системи водопостачання з улаштуванням фільтрування. Модернізація очистки води також передбачена на станції знезалізнення Горбаківського водозабору.

Крім того, Володимир Новак доручив заступникам, які курують комунальні питання у містах і районах, підготувати проекти для якісного водозабезпечення освітніх, медичних та соціальних закладів, у тому числі в селах. Скористатися державною програмою також можна, впровадивши індивідуальні та колективні установки доочищення води у місцях її безпосереднього споживання, резюмував Володимир Новак.

Схожі статті