+380673870816 +380673870816

Рівненщина попрощалася з п'ятьма Захисниками

На Рівненщині останньою земною дорогою провели п"ятьох загиблих Воїнів-Героїв – Вадима Плюща із Костопільської громади, Василя Цвенюка із с.Кунин Здовбицької ТГ, Володимира Панчука з Корецької громади та Степана Дацюка із Тараканівської громади.

Старший солдат Вадим Плющ народився у м.Костопіль. Після закінчення навчання працював у лісовому господарстві. Разом з дружиною виховував двох синів. 16 травня 2023 року чоловіка мобілізували. Воїн загинув 24 серпня від прямого влучання в бліндаж під час мінометного обстрілу позицій в районі населеного пункту Північне на Донеччині.

У Здовбицькій громаді попрощалися з Василем Цвенюком. Народився захисник 15 серпня 1978 року в селі Кунин. Закінчив Рівненський державний педагогічний інститут, факультет фізики та інформатики. Він обрав мирну професію - вчителя. Після закінчення університету працював у Мізоцькому інтернаті вчителем фізики та інформатики. Згодом вирішив освоїти професію будівельника. У 2014 року боронив Україну під час АТО, захищав кордони рідної землі від окупантів у Донецькій області. 10 лютого 2023 року захисник знову поповнив лави ЗСУ, у складі 141-ої стрілецько-штурмової бригади боронив рідну землю в Донецькій області, біля смт Костянтинівка. 8 червня 2023 року родині захисника прийшла звістка, що Василь Цвенюк під час контрнаступу поблизу смт Північне зник безвісти. А вже 28 серпня стало відомо, що воїн загинув на полі бою. У військового залишилися матір, брат і син.

Володимир Панчук з с.Головниця, що на Кореччині, народився 10 квітня 1982 року. Навчався в місцевій школі. З квітня 2000 року по листопад 2001 проходив строкову службу в армії. У 2003-2007 роках здобував освіту у Харківській національній академії міського господарства, де опанував професію інженера-будівельник. Був учасником АТО з 2014 по 2016 роки. Обороняв м.Маріуполь. У лютому 2023 року був призваний до лав ЗСУ захищати Батьківщину. Сержант Володимир Панчук загинув 24 серпня під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Північне Донецької області.

У Клеванській громаді поховали загиблого воїна Олександра Годуна. 25-річний житель смт Клевань Олександр Годун загинув 21 серпня 2023 року на Бахмутському напрямку в Донецькій області у запеклому бою із окупантом, отримавши поранення, несумісні з життям.

На Дубенщині в останню дорогу провели Героя Степана Дацюка. Він проживав у селі Птича Тараканівської тергромади. Воїн загинув 20 серпня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області. 29 серпня, у День вшанування пам’яті захисників України, із Героєм попрощались у рідному селі. Від рідної хати до Свято-Успенського храму, а потім на сільське кладовище Героя проводжали жителі громади, друзі та військові побратими.

Щирі співчуття рідним, близьким. Вічна слава та шана Героям.

Схожі статті