+380673870816 +380673870816

Рівненщина отримає 9,6 млн гривень на створення служб підтримки постраждалих від насильства

Фото ілюстроване

Цьогоріч для Рівненщини на розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб знову передбачили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Кошти у розмірі 9,6 млн гривень, будуть спрямовані на створення та покращення діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Ідея створення по всій Україні таких служб, центрів належить першій леді Олені Зеленській. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Для виконання взятих зобов’язань та розширення доступу постраждалих до якісної і своєчасної допомоги Рівненщина продовжує розбудовувати систему надання допомоги постраждалим. Головна ідея створення служб підтримки – вчасно надати допомогу людині в моменти відчаю та горя», – зауважила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Нагадаємо, торік кошти субвенції у розмірі понад 1 млн розділили 5 громад області. Так, у Вараській громаді завершують створення центру соціально-психологічної допомоги. Це буде перший заклад такого типу в області. У денному центрі надаватимуть постраждалим від домашнього насильства психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну послуги.

Ще у чотирьох ТГ запрацювали консультативні служби – у Зарічненській, Радивилівській, Соснівській та Острозькій громадах. Тут надають разові чи періодичні консультації постраждалим особам та їх законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими ця особа може скористатися.

Директорка департаменту соціальної політики ОДА Роза Слободенюк наголосила на тому, що починаючи з 2021 року ведеться активна співпраця з органами місцевого самоврядування з метою забезпечення реалізації субвенції. На постійній основі надаються консультації та роз’яснення представникам громад та всім потенційним заявникам щодо важливості, умов та порядку створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Схожі статті