+380673870816 +380673870816

Рівненщина готова до впровадження нових соціальних ініціатив

Голова облдержадміністрації Василь Берташ перебував з робочою поїздкою у столиці на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Віктора Януковича. Там Глава держави окреслив чотири стратегічні напрями соціальних реформ. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Віктор Янукович наголосив, що нові соціальні ініціативи – це, насамперед, покращення життя громадян, підвищення рівня доходів працюючого населення та соціальне забезпечення вразливих верств, перехід на адресне надання соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї, подолання глибокого майнового розриву, сприяння розвиткові середнього класу, створення ефективної системи захисту населення від соціальних ризиків, сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць. 
    Так, на Рівненщині цьогоріч допомогли знайти роботу для понад трьох тисяч краян, а загалом послугами центрів зайнятості скористалися понад 26,5 тисячі незайнятих жителів області. За словами Василя Берташа, дієвий механізм підтримки безробітних – це виплата їм одноразової державної допомоги для організації власної справи. Так, цьогоріч більше сотні незайнятих краян, скориставшись цим механізмом, почали реалізовувати свої бізнес-проекти. Це не лише самозайнятість, а й працевлаштування інших жителів області, а отже збільшення відрахувань до місцевих бюджетів і розвиток регіональної економіки, резюмував голова облдержадміністрації.

Схожі статті