+380673870816 +380673870816

Рівненщина Європейська. Рівненських бізнесменів вчили заманювати закордонних інвесторів (ВІДЕО)

«Пошуки зовнішнього фінансування для малого та середнього підприємництва», саме цим сьогодні займалися рівненські бізнесмени. Для них влаштували тренінг, в рамках допомоги Рівненської федерації малого та середнього бізнесу «Єдність» і міського управління економіки.

Як заманити закордонного інвестора на територію українського бізнесу або ж виграти грант від ЄС на підтримку справи свого життя. Про це, під час тренінгу «Пошуки зовнішнього фінансування для малого та середнього підприємництва», говорять фахівці. Визнають, Рівненщина цікава закордонним колегам, треба лиш навчитися про себе правильно розказати.

Еліна Кац, інтернет-маркетолог:

- Вся Україна, навіть Схід є цікавими. Питання в тому, як себе позиціонувати. Рівненщина нещодавно підготувала інвестиційний ролик для цього. Питання, як йому про нас розказати?

Нині у Рівному зареєстровано понад 9 тисяч  юридичних суб’єктів підприємницької діяльності і 16 тисяч фізичних осіб. Лише за перший квартал вони залучили до бюджету міста близько 240 мільйонів гривень попри те, що державна політика створює не найкращий клімат для розвитку бізнесу.

Тамара Наконечна, заступник начальника відділу промисловості та підприємництва Рівного:

- Незважаючи на ті законодавчі акти, які були прийняті, що трохи будоражили бізнес. Були такі місяці - це грудень 2016 року, коли більшість суб’єктів підприємницької діяльності завершували свою діяльність. Зараз все активізувалося. Тому, хочу сказати, що бізнес у місті розвивається.

Енергозберігаючі технології - це основний вид діяльності підприємця Юрія Сульжука. Економія на опаленні, утеплення, відновлення джерел енергії. Визнає, ці теми і вид його роботи нині актуальні для України. І якби ми не пасли задніх, а вміли домовлятися із Європою, як, скажімо, свого часу Польща, то мали б дієвіший результат.

Юрій Сульжук, підприємець:

- Польща. Чому так стрімко їх економіка рушила? Вони ті кошти, які їм давав ЄС, наприклад, 1 мільярд на певні програми з енергозбереження, то вони дійшли до того, що поляки використовували до 95 %. Писали програми, доводили їх і 95 % використовували. Україна, якщо буде надалі не збільшувати кількість проектів, не доводити їх до кінця, то ця мова буде зменшуватися. Буде складатися враження, що Україна не хоче цих коштів.

Аби налагодити зв'язок, Україні потрібно демонструвати свої амбіції та бажання, а ще готувати спеціалістів, які вмітимуть грамотно подавати проекти для закордонного співробітництва. Навчитися цьому можна якраз і на семінарах такого типу. Тому їх будуть продовжувати і надалі.

Схожі статті