+380673870816 +380673870816

Рівненщина Європейська. Перспективи кар'єри в ЄС презентували студентам (ВІДЕО)

Знайти роботу своєї мрії. В Острозькій академії, за підтримки Європейського союзу організували «День кар’єри ЄС». Захід покликаний ознайомити студентів із перспективами працевлаштування та допомогти сформувати європейські погляди на ринок праці та цінності кожного працівника.

Ознайомитися із кар’єрними можливостями в Україні та Європейському союзі, отримати консультацію, як правильно заповнювати резюме, готуватися до співбесіди, планувати стажування і брати участь в обмінних програмах. Про все це розповідали спудеям академії.   

Максим Карповець, координатор Інформаційного центру ЄС в м. Острог (при НаУ «Острозька академія»

Це не тільки робота, але й європейські цінності та стандарти, оскільки наша подія фінансується ЄС представництвом у Києві, Євроквіз, який займається молодіжними організаціями, співпрацею – наше завдання створити таку потужну європейську робочу спільноту, для якої головне не заробити кошти, а зрозуміти, що робота  - це також частина соціального, політичного іміджу, правильної демократії.  

Роботу в рамках зустрічі розбили на кілька секцій – це зустрічі із роботодавцями, тренінги і панельна дискусія на тему: «Чи чекають українців європейські роботодавці?». Питання доволі актуальне, погоджуються співорганізатори, адже зараз в Україні спостерігається значний відтік робочої сили, в тому числі молодої та перспективної.

Максим Карповець,  координатор Інформаційного центру ЄС в м. Острог (при НаУ «Острозька академія»):

Ситуація більш така трагічна для України, бо це означає, що не скільки в Європі щось не так, як в Україні. Це змушує багатьох українців, молодь на важку роботу і з точки зору європейських заплат недостатньо оплачувану, але ті ,кошти, які вони отримають для України більше, ніж є. І проблема в тім, що Європа не завжди готова і не завжди адекватно сприймає цих людей. З одного боку є політки,інтелектуали, науковці, але з іншого бокує масив , який європейцями сприймається, м’яко кажучи зверхньо. 

За підтримки Представництва ЄС в Україні на базі Острозької академії вже досить тривалий час працює Інформаційний центр ЄС, у світі таких центрів більше шестисот, в Україні діє поки 23. Дні кар’єри ЄС теж не новинка, а вже добра традиція в академії. Не чужа допитливим студентам і обмінна європейська програма Еразмус плюс. Однак, не всі мріють реалізовувати свої професійні вміння за кордоном. Працювати саме в Україні хоче студентка економічного факультету Марія. «День кар’єри» у рідному університеті – це для неї шанс дізнатися більше про перспективи та налагодити важливі зв’язки із місцевими роботодавцями . 

Марія Омельковець, студентка НаУ «Острозька академія»:

Це  є велика можливість для студентів знайти себе, знайти цікаву для себе діяльність і роботодавці – хороші люди ,спілкувалася і це є надія, що ми комусь потрібні, знайдемо роботу і себе, щоб робите не лише наше життя хорошим, а для когось щось робити корисне.

Поради студентам дають роботодавці та фахівці різних структур і підприємств. Кажуть, для них такі зустрічі теж вигідні та важливі.

Неля Вербицька, менеджер групи компаній «Реноме»:

Тут можна зустріти хороших, талановитих студентів, поспілкуватися з ними щодо можливостей, які може запропонувати наша компанія, поспілкуватися про те, яких навичок зараз потребує певна посада на ринку праці, в чому їм потрібно розвиватися, ну і, зрештою, запропонувати вакансії, запропонувати робочі місця чи можливості для стажування, які у нас є чи практики можливо навіть безпосередньо для талановитих студентів, для тих, які прагнуть реалізувати себе.

Над тим, щоб талановита молодь могла реалізовувати себе на батьківщині працюватиме ще один проект Острозької Академії за фінансової підтримки ЄС. Цього разу в рамках програми територіальної співпраці Східного Партнерства. Спільні проблеми відтоку робочої сили будуть вирішувати разом із білорусами. Адже в рамках програми «Білорусь-Україна» планується створення мережі регіональних транскордонних консультаційних центрів. 

Отож, можливостей для молоді вистачає – переконані в академії. А студентам радять бути впевненими у своїх силах та знаннях і не зупинятися на досягнутому, адже меж для розвитку особистості та професіонала не існує.

Схожі статті