+380673870816 +380673870816

Про "джинсу" у ЗМІ розповів рівненським студентам-журналістам експерт Інституту Масової Інформації

Журналіст-експерт Інституту Масової Інформації Роман Кабачій провів лекцію для студентів-журналістів МЕГУ на тему: "Журналістські стандарти і джинса". 

Загалом, громадська організація моніторить шість загальнонаціональних видань та чотири інтернет-видання на предмет розміщення в них "джинси" та неналежно маркованих рекламних матеріалів.

Однією з досить гострих проблем української журналістики, як наголосив пан Роман, є ситуація із замовними матеріалами, особливо під час виборів, коли на шпальтах газет чи в ефірі телеканалів переважають саме такі журналістські роботи. Тому поки що "джинса" невиліковна. Що ж до свободи слова в Україні, то на даний час вона ще існує.

Роман Кабачій, журналіст-експерт Інституту Масової Інформації:

- Свобода слова в Україні наразі ще є і звісно, тут можна говорити про різні регіони. Це залежить від журналістського середовища, від їхньої згуртованості, солідарності, об’єднаності в профспілки. Свобода слова є в Інтернеті. Влада та можновладні політичні сили вважають, що можна  телебачення поставити на коліна запускаючи або сфальшовані новини, або буквально брехливі новини і тим самим формувати думку власного електорату, який Інтернетом не користується, але це хибна думка. Я думаю, що ситуація так чи інакше колись зміниться.

 

Схожі статті