+380673870816 +380673870816

Президент асоціації християнських журналістів "Новомедіа" відвідав студентів-журналістів у МЕГУ

Журналістика як і будь-яка сфера людської діяльності, має багато напрямків роботи, один з яких - журналістика в християнському світі. Про її діяльність студентам Міжнародного економіко-гуманітарного університету розповів президент асоціації християнських журналістів "Новомедіа” Руслан Кухарчук на прес-конференції, яка пройшла в рамках фестивалю "Журналістська весна" на факультеті масових комунікацій та інформаційних технологій.
     "Чому асоціація "Новомедіа" висвітлює новини саме християнського світу, а не всіх віросповідань?", - таким питанням молоді акули пера та мікрофона розпочали своє знайомство з досить новим підвидом журналістики. Відповідь виявилася доволі простою. Руслан Кухарчук повідомив, що в Україні 90 відсотків людей – християни різних конфесій, тому й доречно висвітлювати новини саме християнського світу.
     Асоціація християнських журналістів "Новомедіа" налічує приблизно 200 членів. Головною метою роботи якої, як зазначив Руслан Кухарчук, є налагодження відносин між різними релігійними конфесіями та засобами масової інформації. Останні, як він стверджує, дещо упереджено ставляться до релігії, що і підштовхнуло його до створення подібної організації. На фоні масової комп’ютеризації ЗМІ відомий журналіст поділився зі студентством і думками щодо майбутнього друкованих засобів масової інформації. Слова виявилися не втішними, адже як стверджує пан Руслан, щоденні газети на межі зникнення. Не оминули на прес-конференції й етику журналіста. Як вважає Руслан Кухарчук, етичний кодекс журналіста написаний на основі цінностей, які сповідують християни. Тому віруючій людині, зокрема журналісту, не буде важко його дотримуватися.


110518_Jyrnalistuka sferadesigner

Схожі статті