+380673870816 +380673870816

Працівники МНС навчали рівненських школярів правил пожежної безпеки

Незвичайний урок отримали учні Рівненської загальноосвітньої школи номер 24. До них завітали працівники МНС аби розповісти про правила безпеки та поводження при виникненні надзвичайних ситуацій. 

Працівники управління МНС в Рівненській області разом із управлінням Держтехногенбезпеки в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності завітали до ЗОШ №24. Співробітники служби порятунку нагадали дітям правила безпеки під час відпочинку на водних об’єктах. Також на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, які їм досить часто доводиться вилучати із землі.

Рівненські піротехніки звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Адже саме діти складають найбільшу групу ризику, і в пошуках цікавинок вони найчастіше спричиняють надзвичайні ситуації або ж стають їх жертвами.

На Рівненщині у минулому році з вини дітей трапилося 88 пожеж. Відтак, проінформувати дітлахів про небезпеку, ознайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

 Людмила Холохова, засновник і завідувач дитячого пожежного класу-музею "Промінець" ЗОШ №24:

- Учні знайомляться з правилами пожежної безпеки, з історією, з інвентарем, тобто все, що можна показати і розповісти учням в цьому музеї є. Крім того, запрошуються представники Міністерства надзвичайних ситуацій. У нас така співпраця, яка направлена тільки на одну ціль: на збереження життя дітей.

Крім того, безпека дітлахів часто-густо залежить від відповідальності їхніх батьків.

Андрій Хіміч, заступник начальника відділу управління Держтехногенбезпеки:

- Хочеться особливо звернутися до батьків, щоб вони більше часу приділяли своїм дітям на навчання правил пожежної безпеки, також, щоб вони самі дотримувалися правил пожежної безпеки, адже ніхто краще не зможе пояснити своїй дитині як поводитися з сірниками, електропобутовими приладами, газовими приладами, куди дзвонити в разі виникнення або пожежі, або надзвичайної ситуації як їхні батьки.

І хоча співробітники МНС сподіваються, що отриманими навичками дітлахам ніколи не доведеться скористатися, самі ж школярі залишилися надзвичайно задоволеними.

Тетяна Сподарик, учениця 8 класу ЗОШ №24:

- Приємно познайомитися з людьми, які рятують інших. Сподобався їхній одяг зблизька і взагалі дуже було цікаво.

Данило Самчук, учень 8 класу ЗОШ №24:

- Я знаю тепер, що потрібно робити і куди звертатися, якщо щось подібне знайшов.

В рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності школярі також матимуть можливість побувати на екскурсіях в пожежно-рятувальних підрозділах.

Микола Прокопчук, начальник центру пропаганди УМНС в Рівненській області:

- Оглянути спеціальну техніку, поспілкуватись вживу, побачити побут рятувальників, як вони живуть, як вони працюють, як здійснюють позмінне чергування.

На цьому рятувальники зупинятися не збираються, такі уроки-навчання і надалі проходитимуть в дошкільних та загальноосвітніх закладах нашої області.

Схожі статті