+380673870816 +380673870816

Порушивши умови запобіжного заходу, "продавець" військової гуманітарки "пожертвував" на ЗСУ понад мільйон гривень

51-річного жителя Рівного суд арештував на період досудового розслідування, втім тепер без права внесення застави.  
 
Нагадаємо, зловмисник, із спільниками створили кілька благодійних фондів, що дозволяло їм безоплатно отримувати та завозити з-за кордону товари першої необхідності та військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ — продавали.

9 учасникам злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України. 8 учасників злочинного угрупування перебували під вартою, а 51-річний рівнянин — переховувався від органів досудового розслідування понад 4 місяці. 
 
28 грудня правоохоронці встановили місце знаходження підозрюваного. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 060 180 гривень, яку родичі зловмисника внесли у той же день. 
 
Закордонний паспорт підозрюваного поліцейські вилучили у вересні під час обшуку.   
   
Однак, за отриманою працівниками управління стратегічних розслідувань інформацією фігурант кримінального провадження 16 січня подав заяву на виготовлення закордонного та українського паспортів, зазначивши в установі, що особисті документи начебто втратив. Поліцейські встановили, що 24 січня він отримав документи та вже планував нову втечу.
 
Учора за поданим слідчим клопотанням, суд арештував  51-річного рівнянина, але тепер без права внесення застави

Схожі статті