+380673870816 +380673870816

Попри реформування ЖКП Рівного, працівники не залишаться без роботи

Перший проект рішення, який розглядався на засіданні постійної депутатської комісії Рівненської міської ради з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю, стосувався стадіону "Авангард". 

22 квітня 2011 року Рівненська обласна рада дала згоду на спільне фінансування ремонту спортивного об’єкту. Начальник Рівненського міського управління молоді і спорту Сергій Шевчук розповів, які передумови спонукали до цього.

Сергій Шевчук, начальник Рівненського міського управління молоді і спорту:

- Сьогодні на "Авангарді" є такі структури, що орендують, а ці структури обласного підпорядкування, безкоштовно орендують приміщення, які є в комунальному закладі стадіону "Авангард". Саме ці приміщення потрібно передати, а ще є приміщення адміністрації спортивних шкіл міського значення. Це дасть можливість, щоб область долучилася до проведення капітальних робіт у комунальному закладі "Авангард".

Говорили і про програму використання інформаційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування міста Рівне на 2010-2012 роки "Електронне місто Рівне". 

Олена Новак-Семенович, в. о. начальника Рівненського міського управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій:

- В рамках цієї програми передбачені такі заходи як впровадження системи електронного документообігу Рівненської міської ради і виконавчого комітету; це і будування муніципальної мережі та закупівля обладнання. Це і розробка проектної документації прикладних геоінформаційних систем, відновлення існуючих матеріалів. 

Проте, члени комісії не підтримали цей проект. У них виникло безліч питань, зокрема, чому локальна мережа Інтернет не підходить для продовження цієї програми. Відтак, депутати проголосували за до вивчення. Окрім того, під час засідання говорили і про утворення служби містобудівного кадастру Рівного.

Сергій Боліщук, заступник начальника Рівненського міського управління містобудування та архітектури:

- Служба, згідно нового законодавства - це орган, на який буде отримуватися інформація, зокрема від підприємств. Це як земельний кадастр. Всі комунальні і державні підприємства, які мають у себе на балансі будь-які мережі, також інформація з усіх управлінь виконавчого комітету, інформація, яка концентрується в бюро технічної інвентаризації.

Це питання підтримали одноголосно. Проектом передбачалося і збільшення штату працівників. Саме цей пункт депутати рекомендували змінити та створити службу без збільшення працівників. Пролунало на комісії і питання передачі будинків, які обслуговували ЖКП "Центральне" та ЖКП "Паркове", на баланс ЖКП "Західне", "Покровське", "Сонячне" та "Галицьке". Це обумовлено фінансовою стороною питання.

Володимир Лапюк, в. о. начальника Рівненського міського управління житлово-комунального господарства:

- Фінансовий стан ЖКП "Центральне", "Паркове" характеризується з ознаками критичної неплатоспроможності. Ці підприємства не можуть у подальшому у зв’язку із надкритичним фінансовим станом погасити свої фінансові борги та надавати послуги мешканцям будинків.

Що ж стосується працівників цих ЖКП - роботи вони не втратять.

Володимир Лапюк, в. о. начальника Рівненського міського управління житлово-комунального господарства:

- Перейдуть на роботу в підприємства, перейдуть в інші ЖКП. Будинки і вулиці нікуди не зникають, їх треба прибирати.

Під час засідання депутати внесли зміни і в додаток до рішення Рівненської міської ради від 28 грудня 2011 року про затвердження міської програми "Спортивний майданчик" на 2011-2014 роки: про збільшення її фінансування до 90 тисяч гривень. Відтак, усі питання, які підтримали депутати, розглядатимуть 22 грудня на сесії.

Схожі статті