+380673870816 +380673870816

Понад 2 млд гривень "доступних" кредитів отримали представники бізнесу Рівненщини

Фото пресслужби РОДА

Представники бізнесу Рівненщини скористалися державною підтримкою, отримавши понад 2 мільярди гривень на розвиток підприємств. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«670 кредитів на суму 2,2 млрд гривень - такі підсумки реалізації на Рівненщині державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» за 2021 рік. Кредитні кошти спрямували на реалізацію інвестиційних проектів, здійснення антикризових заходів зі збереження робочих місць та рефінансування діючих кредитів. Зокрема, часткового відшкодування відсотків за кредитами банків», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Повідомляє пресслужба РОДА.

Він додав, що така державна підтримка на розвиток ММСП здійснюється завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським, включаючи програми «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» та Доступну іпотеку 7%. У рамках програми для підприємців області у минулому році здешевлено 20 млн гривень кредитних коштів. Всього з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 32 561 кредит на загальну суму 82,5 млрд гривень.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 40-ма банками на умовах компенсації відсотків. Програма також сприяє розвитку ринку кредитування підприємців. Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову, розроблену Мінфіном для залучення ще більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою також запроваджено державну програму доступного фінансового лізингу для суб’єктів мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП).

З умовами участі у Держпрограмі «Доступні кредити 5-7-9%», переліком уповноважених банків та історіями успіху підприємців можна ознайомитися за посиланням.

Схожі статті