+380673870816 +380673870816

Понад 2 мільйони гривень із бюджету Рівненщини виділили депутати облради військовим

Понад 2 мільйони гривень  із бюджету краю військовим. Сьогодні на сесії Рівненської обласної ради депутати прийняли програму матеріально-технічної підтримки другого батальйону територіальної оборони. Ознайомилися з нею народні обранці лише вранці, втім це не завадило  усім присутнім без зайвих суперечок за неї проголосувати. Однак без інтриг на сесії не обійшлося. Згодом до шантажу вдалися екс-регіонали. 

Обласні обранці придумали як допомогти військовослужбовцям. Фінансувати збройні сили із скарбниці краю вони  не мають права, втім із батальйонами територіальної оборони – інша справа. Перед тим, як скласти програму матеріально-технічної підтримки для останніх, чиновники завітали на полігон, аби ознайомитися із нагальними потребами військових.  

Михайло Кириллов, голова Рівненської облради:

- Ми поїхали, подивилися. Був складений список тих нагальних речей, які необхідні військовим. Ми вирішили, що це мають бути бронежилети, каски, берці і ще певна кількість форменого одягу.

Програму підтримки для військових розробили нашвидкуруч і вже сьогодні винесли на розгляд депутатів на сесії Рівненської обласної ради. 

Михайло Кириллов, голова Рівненської облради:

- Вчора ввечері ця програма була опрацьована  і на ранок вже готова. Ми її вносимо на порядок денний і будемо розглядати питання про виділення 2 мільйонів 355 тисяч 980 гривень на реалізацію цієї програми.

Програму підтримали усі присутні у сесійній залі депутати і через декілька хвилин попросилися вже на перерву. Втім після неї робота сесії мало не опинилася на межі зриву. Екс-регіонали оголосили, що за жодні питання, окрім змін до бюджету, голосувати не будуть. Мовляв, образилися через зрив домовленостей в голосуванні за кандидатуру голови бюджетної комісії на минулій сесії.

Анатолій Юхименко, депутат Рівненської обласної ради:

- Головою бюджетної комісії мав бути обраний Михайло Кривко. Напередодні, за 3-4 дні в ЗМІ почали його поливати брудом і з тих чи інших мотивів він не набрав необхідної кількості голосів, бо дехто відмовився від голосів. Тому наша позиція однозначна, ми наполягаємо на тому, щоб у порядок денний  було поставлено питання про обрання голови бюджетної комісії.

Голова обласної ради Михайло Кириллов розцінив слова Анатолія Юхименка як шантаж і пригрозив закрити сесію та зібратися вже через тиждень. Обурила позиція екс-регіоналів і депутата Галину Кульчинську.

Галина Кульчинська, депутат Рівненської обласної ради:

- Ви просто шантажуєте всіх. Так не можна. Які домовленості? З ким домовленості? Заради того, аби призначити одну людину на голову бюджетної комісії, ви просто ріжете всі програми. Це шантаж і просто хамство.

Згодом депутати розглянули і прийняли зміни до обласного бюджету, без них свої 2,5 мільйони військові б так і не отримали. Згодом повернулися і до питань, які через позицію екс-регіоналів не набрали достатньої кількості голосів. Зокрема, вдруге проголосували за обласну програму протидії тероризму. На неї із обласної скарбниці у планах витратити 200 тисяч гривень. 

Схожі статті