+380673870816 +380673870816

Податківці Рівненщини роз’яснюють нововведення із застосування РРО

Фото ілюстроване

Фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводиться робота, спрямована на ознайомленні суб’єктів господарювання зі змінами в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій з 01 січня 2022 року.

Так, в ході чергової зустрічі з фізичними особами-підприємцями, податківці звернули увагу, що з 01.01.2022 набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими ФОП, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій для здійсненні розрахунків зі споживачами.

Для зручності платників податківці презентували тематичні листівки та рекомендували використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Схожі статті