+380673870816 +380673870816

Пішоходи. Проблема у вихованні

Нині на автодорогах Рівненської області стан з дорожньо-транспортним травматизмом за участю пішоходів залишається досить складним. Незважаючи на застереження та широку профілактичну роботу працівників ДАІ, пішоходи Рівненщини продовжують грубо нехтувати вимогами Правил дорожнього руху наражаючи на небезпеку у першу чергу самих себе. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС України в Рівненській області.
     Впродовж 6 місяців на Рівненщині зареєстровано 51 дорожньо-транспортну пригоду за участю пішоходів, в яких 8 осіб загинуло та 49 – травмовано. Що характерно: практично всі автопригоди стаються у період з 17 до 21 години, особливо у несприятливі погодні умови. Поспішність та необдуманість своїх вчинків призводить інколи до непоправних наслідків. Фахівці стверджують, що сумній статистиці сприяє і те, що пішоходи не хочуть дотримуватися Правил дорожнього руху, і те, що вони свідомо їх ігнорують, ризикуючи своїм життям. 
      Загалом за порушення правил дорожнього руху пішоходами вартовими доріг з початку року складено 3680 адміністративних протоколів. Однак, адміністративне покарання є крайньою мірою для працівників Державтоінспекції. Сьогодні пріоритетом для правоохоронців є профілактика порушень за допомогою винесення попереджень, бесід та демонстрацією відео і фотоматеріалів, які показують тяжкість наслідків недотримання Правил дорожнього руху.

Схожі статті