+380673870816 +380673870816

Під час сесії міської ради повідомили про розпуск фракції (ВІДЕО)

У Рівнераді повідомили про розпуск фракції. Саме таке рішення сьогодні під час сесії міської ради оприлюднив голова партії «Громадський контроль» Роман Денисюк, а члени організації бійців АТО просили навести лад із львівським сміттям.

Неочікувана заява. Роман Денисюк вирішив розпустити фракцію «Громадський контроль» в Рівненській міській раді. Власне таке рішення він оприлюднив під час чергового засідання Рівнеради.

Роман Денисюк, голова ПП ВО «Громадський контроль»:

- Довожу до вашого відома, що згідно із протоколом засідання вищої ради ПП ВО «Громадський контроль» від 17 березня 2017 року, прийнято рішення про припинення діяльності депутатської фракції у Рівненській міській раді та заборону використання партійної назви Рівненської міської ради.

Таке рішення голова партії прийняв підбивши підсумки виконання рішень фракції за 2016-2017 роки. На його переконання більшість із членів перестали слідувати принципам «Громадського контролю».

Роман Денисюк, голова ПП ВО «Громадський контроль»:

- Дійшла точка кипіння і так далі продовжуватися не може. Якщо є єдина позиція - це є фракція, якщо позиція більше ніж півроку почалася змінюватися і «Громадський контроль» перейшов з опозиційної складової в частково провладну, завдяки тому, що депутати почали приймати рішення разом із більшістю, а також, які шкодять рівнянам та нашому місту. Тому, наступне, це фракція має вирішити, чи вона залишається у цьому складі працювати, чи вона буде розпущена.

Нагадаємо, членами фракції у міській раді є Тетяна Чубай, Любов Романюк, Роман Яворський, Святослав Стельмащук та Святослав Євтушенко. Ось що вони думають з приводу цього.

Святослав Стельмащук, голова фракції «Громадський контроль»:

- Згідно законодавства розпустити фракцію може тільки лише засідання фракції, але ми також повинні дослуховуватися до рішення політради, будемо збиратися і потім буде доведено рішення до громадськості.

Святослав Євтушенко, член фракції «Громадський контроль»:

- Стосовно того, що хтось там прийняв рішення про розпуск фракції - це просто піар, таке щоб зайвий раз згадали, абсолютна нісенітниця. А всі звинувачення, що ми не так голосуємо, то це нісенітниця.

Що буде із фракцією надалі - вирішити повинні її представники самостійно. Розглянули депутати і звернення  членів організації бійців АТО, які вимагають негайно врегулювати питання із львівським сміттям. А саме зібрати нараду міських голів та обласних рад Західної України у місті Львові та прийняти спільне рішення щодо даної проблеми. Текст заяви зачитав секретар Рівнеради.

Сергій Паладійчук, секретар Рівнеради:

- Ми воїни зі ГО «Спілки учасників бойових дій та АТО «Українська Військова Організація (УВО)» не є прихильниками мера та «Самопомочі», але ми не дамо засмітчувати поля та все інше сміттям. Якщо до 5 квітня 2017 року ви не зберетеся на спільну нараду щодо допомоги громаді м. Львова, то ми почнемо діяти, згідно законодавства України. А саме, будемо вимагати скликання позачергових сесій і оперативного вирішення піднятого нами у цьому зверненні питання.

Натомість міський голова Рівного доручив створити комісію та відповісти на дане звернення депутату Святославу Євтушенку.

Схожі статті